'Domuz gribi virüsü' şuan en sık görülen virüs

Türkiye'de şu anda en sık görülen grip virüsü olduğu açıklandı.

'Domuz gribi virüsü' şuan en sık görülen virüs

Türk Toraks Derneği, Türkiye'de 2009 yılında ilk olarak saptanan domuz gribi (H1N1) virüsünün şu anda en sık görülen grip virüsü olduğuna dikkat çekti.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, gribin, influenza virüsü denen hastalık etkeniyle oluştuğunu, influenza virüslerinin A, B ve C adında 3 ana tip ve birçok alt tipten oluştuğu belirtildi. Bulaşıcı bir hastalık olan gribin çok sayıda insanı etkileyen salgınlara yol açabileceği, bunların epidemi ve pandemi şeklinde ortaya çıkabildiği, epidemi şeklinde ortaya çıkan salgının bir topluluk veya bölgede görüldüğüne işaret edildi. Pandemi denen salgın türünün ise birçok ülkede epidemilerin yaygın olarak görülmesi şeklinde tanımlanabileceği belirtildi.

Gribin oluşma süreci ile ilgili bilgi de verilen açıklamada, influenza virüsünün antijenik yapısında küçük değişiklikler yaparak mevsimsel epidemilere neden olduğu, sonbahar kış aylarında yüksek ateşli solunum yolu enfeksiyonlarının aniden artışının influenza epidemisini, yani grip salgınını düşündürmesi gerektiği de aktarıldı. Epideminin 2-3 haftada en yüksek düzeye ulaştığı ve 5-6 hafta sürdüğü, tüm ayaktan ve yataklı tedavi kurumlarına başvuruları arttırdığı vurgulandı.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Domuz gribi virüsü' şuan en sık görülen virüs Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER