Donald Trump'a bir dava daha açılıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 5 2021
Paylaş
X Post
ABD'li Demokrat Temsilci Eric Swalwell, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'a ve avukatı Rudy Giuliani karşı 6 Ocak'ta yaşanan Kongre binası baskınında meydana gelen "yaralanma ve yıkımdan" sorumlu oldukları iddiasıyla dava açtı.
ABD’de 6 Ocak tarihinde ABD’nin eski Başkanı Donald Trump tarafından düzenlenen miting ardından meydana gelen Kongre binası baskını sonrası yaşanan yıkım ve yaralanmalar nedeniyle Demokrat temsilciler tarafından Trump’a azil davası açılmıştı. Fakat eski Başkan Trump gergin geçen dava ve soruşturma sürecinin ardından 2. azil davasından da aklanmıştı.
Eski Başkan Trump’ın ise davasız geçen süresi uzun sürmedi. Ocak ayında Temsilciler Meclisi Azil Müdürü olarak görev yapan Kaliforniyalı Temsilciler Meclisi üyesi Eric Swalwell, Trump’a ve avukatı Rudy Giuliani karşı 6 Ocak’ta yaşanan Kongre binası baskınında meydana gelen “yaralanma ve yıkımdan” sorumlu oldukları iddiasıyla Columbia Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’nde dava açtı.
MADDİ TAZMİNAT DA TALEP EDİLİYOR
Aynı zamanda Donald Trump Jr. ve Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Mo Brooks da sanık olarak listelenen davada baskında yaşanan şiddetin, Trump ve müttefiklerinin yasadışı eylemlerinin “doğrudan ve öngörülebilir bir sonucu” olduğu iddia ediliyor. Trump ve şirketini ihmal, duygusal sıkıntı ve medeni hak ihlalleri göstermekle suçlayan dava, sanıklardan henüz miktarı belirlenmeyen bir maddi tazminat da talep ediyor.
“AŞIRILIK” VE “İÇ TERÖRİZM” SUÇLAMASI
Öte yandan Swalwell tarafından açılan dava, ABD’li bir meclis üyesi tarafından Trump’a açılan 2. dava olarak kayda geçerken, geçtiğimiz ay Mississippi Demokrat Temsilcisi Bennie Thompson, Trump’ı ABD Senatosu’nun ABD Başkanı Joe Biden’ın Başkanlık zaferini resmen onaylamasını önlemek için “avukatı ve aşırılık yanlısı gruplar aracılığıyla komplo kurmakla” suçlayan bir dava açmıştı.
Bu davada, sanık olarak Trump ve Giuliani’nin yanı sıra “Proud Boys” grubu ve “Oath Keepers” organizasyonu da yer almıştı. Her iki grubun birden çok üyesi 6 Ocak’t
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.SGK emekli aylıklarından kesinti yapabilecek! İşte ayrıntılar!2.Tutuklu eski valinin mal varlığı dudak uçuklatttı!3.Yeni Parti'ye iki günde rekor bağış geldi4.Cem Küçük tutuklandı!5.Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'i görevden aldı
6.500 bin istifa! CHP'de neler oluyor?7.Özgür Çelik Yeni Parti İstanbul il başkanı oldu8.Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı9.Burcu Köksal, torpil taleplerini durum yapınca ortalık bakın nasıl karıştı!10.Cem Küçük cep telefonu şifresini neden vermedi? Kendisi başkaları için 'Bir şeyin yoksa verirsin' demişti

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL













