Donanmada gemi komuta edecek subay kalmadı

15 Temmuz sonrası oransal olarak en büyük tasfiyenin yaşandığı, kurmay subayların neredeyse %70'inin tasfiye edildiği Deniz Kuvvetleri'nde artık gemilere komuta edecek subay bulunamıyor. Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlı Deniz Harp Okulu’nun üçüncü ve dördüncü sınıflarına çeşitli fakültelerden yatay geçiş imkanı sağlandı.

SHABER3.COM

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın subay ihtiyacını karşılamak için eğitime devam eden Deniz Harp Okulu’na üniversitelerin denizcilik ya da mühendislik fakültelerinde okuyan gençler geçiş yapabilecek. Yatay geçişle gelen öğrenciler, denizaltı ve su üstü gemilerinin yanı sıra SAT ve SAS gibi özel kuvvetlerde de görev yapabilecek.

ŞARTNAME ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Milliyet’ten Gökhan Karakaş’ın haberine göre; 1773 yılında Tersane Hendesehanesi adıyla kurulan ve 243 yıllık geçmişi ile Türk eğitim tarihinde yer edinen Deniz Harp Okulu’nun üçüncü ve dördüncü sınıflarına yatay geçişler için ilgili şartnamenin önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi. Tuzla’daki modern binalarda endüstri mühendisliği, gemi inşa mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği dallarında eğitim veren Deniz Harp Okulu’na yine aynı branşlarda eğitim gören gençler kabul edilecek.

HAVA KUVVETLERİ DE PİLOT AÇIĞINI KAPATAMAMIŞTI

15 Temmuz sonrası gelmiş geçmiş en kapsamlı subay/astsubay tasfiyesinin yaşandığı TSK'da en büyük açık uzmanlık gerektiren gemi, uçak gibi araçlarda tecrübeli subay sınıfında. Daha önce muharip pilotların yarıdan fazlasını tasfiye eden/tutuklayan AKP hükümeti, oluşan savaş pilotu ihtiyacını daha önce maaş ve çalışma koşullarını öne sürerek TSK'dan istifa etmiş hava yolları pilotlarından gidermeye çalışmıştı. Yolcu uçağı pilotlarına zorunlu dön çağrısı yapan hükümet, lisans iptali gibi seçenekleri masada tutarak pilotları geri dönmeye zorlamıştı.

ORANSAL OLARAK EN BÜYÜK TASFİYE DENİZCİLERDE

Benzer durumun şimdi de oransal olarak en büyük subay tasfiyesinin yaşandığı Deniz Kuvvetleri'nde yaşandığı belirtiliyor. 

Harp Okulları'nın kapatılarak askeri disiplin ve tecrübe kazanmış subay adaylarını da tasfiye eden hükümet şimdilerde normal mühendislik fakültelerinden öğrenci alarak subay ihtiyacını gidermeye çalışıyor. 

Orduda gemi komuta edecek nitelikli subay ihtiyacı had safhada olan TSK'nın bölgede büyük zaafiyet yaşayabileceği belirtiliyor
<< Önceki Haber Donanmada gemi komuta edecek subay kalmadı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER