Trump: ABD pandemide zirve noktayı geçti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Covid-19 salgınında, "en yüksek seviye" noktasını geçtiklerini ve birçok bölgede yeni vaka verilerinin düşüşe geçtiğini söyledi

SHABER3.COM

Trump, yeni tip koronavirüs ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında salgına karşı verilen mücadelenin sonuçlarını görmeye başladıklarını savundu.

Donald Trump, "New York kentinde yeni vakalar azalıyor, Detroit ve Denver'de istikrar sağlandı, Washington DC, Baltimore gibi bölgelerde de ilerleme var. Houston ve New Orleans'ta da vakalar düşüyor. "Koronavirüsle mücadelemiz sürüyor ancak ülke genelindeki veriler, vaka sayısı bakımından zirve noktasını geçtiğimizi gösteriyor." dedi.

ABD Başkanı, ülke ekonomisinin yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili eyalet valileri ile görüştüklerini ve bu konuda yarın bir açıklama yapacaklarını belirterek, "Bazı eyaletler, 1 Mayıs'tan önce ekonomilerini yeniden faaliyete geçirebilir." diye konuştu.

Virüs salgınından önce ABD ekonomisinin tarihinin en iyi günlerini yaşadığını belirten Trump, "Bu denli ölüm ve yıkımı görmek korkunçtu." ifadesini kullandı.

Son rakamlara göre ABD’de Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 844'e çıktı.

Trump, Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) sağladıkları fonları durdurduklarını da hatırlatarak, DSÖ'nün salgın konusundaki muhtemel "ihmal ve örtbaslarını" da incelediklerini belirtti.

Trump, "Neler olduğunu anlamamız uzun zaman aldı. Ancak, DSÖ'nün (Çin'de) neler olduğunu bildiğine dair içimde bir his var. DSÖ, ülkelerin sınırlarını virüse karşı korumakta başarısız oldu. Bu büyük bir hataydı. Belki de bir hata değildi ve DSÖ birçok şeyi biliyordu." ifadesini kullandı.

DSÖ'nün, ABD'nin Çin'e sınırlarını kapatma kararına da karşı çıktığını da hatırlatan Donald Trump, "DSÖ hakkında içimde kötü hisler var. DSÖ, Çin'in piyonu ve Çin odaklı çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

<< Önceki Haber Trump: ABD pandemide zirve noktayı geçti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER