Dövüldü, sürüldü ve vefat etti...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mart 2 2021
Paylaş
X Post
Ankara’da verdiği mücadelelerle ‘Perihan Abla’ olarak tanınan Yüksel Direnişçisi ve eski Sayıştay Hakimi Perihan Pulat, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
Yüksel Direnişinin sembol isimlerinden Perihan Pulat (78) hayata veda etti. KHK’lıların ‘İşimi geri istiyorum’ eylemlerine destek veren Pulat, Ankara’daki İnsan Hakları Anıtı önündeki her eyleme katılmıştı. Pulat, polisin müdahalesi sırasında defalarca yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmış, hakarete uğramış ve yaralanmıştı.

EMEKLİ SAYIŞTAY HAKİMİYDİ
2018’deki eylemlerde darp edilen, yüzü tanınmaz hale gelen ve o günden beri eski sağlığına kavuşamayan Pulat, solunum yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma kaldırılmıştı. Perihan Pulat’ın vefatını sosyal medya hesabından duyuran KHK'lı aktivist Veli Saçılık, “Perihan Pulat bu alçak saldırı sonrası bir daha hiç iyileşmedi ve bugün hayatını kaybetti. Sayıştay hakimliğinden emekliydi ama insanlıktan hiç emekli olmadı. Bu dünyadan Perihan Pulat geçti.” ifadelerini kullandı. Saçılık, Pulat'ı döven polisin 3 bin lira gibi komik bir cezayla kurtulduğunu da ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türk Pasaportlarının Güvenilirliğini Sorgulatan Casusluk!2.Fon Skandalı Mahkemeye Taşındı: Erdoğan, Şimşek ve Kaya Hakkında Suç Duyurusu!3.Yakalandınız! Özgür Özel’den Erdoğan’a Sert Fon Yanıtı: “Hiç Eveleme Geveleme, Yakalandınız!”4.Kabine Sonrası Erdoğan'dan Açıklama: "Milletin Malına El Uzatan Karşısında Bizi Bulur!"5.Kabine Sonrası Erdoğan'dan Açıklama: "Milletin Malına El Uzatan Karşısında Bizi Bulur!"

ERTUĞRUL İNCEKUL

ORHAN KESKİN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türk Pasaportlarının Güvenilirliğini Sorgulatan Ca...

Fon Skandalı Mahkemeye Taşındı: Erdoğan, Şimşek ve...

Yakalandınız! Özgür Özel’den Erdoğan’a Sert Fon Ya...

Kabine Sonrası Erdoğan'dan Açıklama: "Milletin Mal...

Kabine Sonrası Erdoğan'dan Açıklama: "Milletin Mal...







