Down sendromlular için cafe açıldı


Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği tarafından hazırlanan Down Cafe ve Kültür Evi Dünya Engeliler Günü'nde açıldı.

Osmaniye Merkez İstasyon Caddesi'nde açılan Down Cafe ve Kültür Evi'nde belirli günlerde down sendromlu çocuk ve gençler hem çalışacak hem eğitim görecek.

Osmaniye derneğe kayıtlı 150 down sendromlu bireyin kayıtlı olduğunu belirten Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Tekin Özkan, "Dernek olarak hazırladığımız ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından edilen proje ile down sendromlu kişilerin sosyal hayata uyum sağlamasının amaçlıyoruz." dedi.

Down Cafe ve Kültür Evi'nin 1 yıl süre ile finanse edileceğini belirten Özkan, "Down Kafe Kültür Evi projesi bir yıl süreli olarak planlandı. Dernek olarak bizim amacımız cafenin süreli açık kalması ve down sendromlu bireylerin burada sosyal hayata atılmalarıdır. Osmaniyelilerden bu konuda destek bekliyoruz. Burası sadece down sendromlu ve ailelere değil tüm halka açık. İşletmede çalışanlar down sendromlu bireylerin belirli zaman diliminde çalışmasının yanında ticari işletmelerdeki 'müşteri memnuniyeti' değil, çalışanların memnuniyeti ön planda tutuluyor. Biz buraya gelen müşterilerimizin servis sırasında yaşanabilecek aksiliklere karşı da hoşgörülü olacaklarına inanıyoruz." diye konuştu.

Down Cafe ve Kültür Evi'nin açılışını Osmaniye Valisi Kerem Al ile down sendromlu 7 yaşındaki Umut Aktürk yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Down sendromlular için cafe açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER