Dozerler yeniden Yeşil Yol'da

Doğu Karadeniz’de sekiz ilin yaylalarını ‘turizmi geliştirme’gerekçesiyle birleştirmeyi amaçlayan Yeşil Yol projesinin Fırtına Vadisi ayağındaki çalışmalara, kalabalık jandarma güçleri eşliğinde yeniden başlandı.

Dozerler yeniden Yeşil Yol'da

Bölge halkından alınan bilgiye göre Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Samistal Yaylası’na gece saat 04:30 sularında çıkan kalabalık bir jandarma ekibi, bundan önce çalışması halk tarafından durdurulmuş dozeri barikatlarla koruma altına aldı.

Yol yapım çalışması için çalışmaya başlatılan dozere yaylacıların yaklaştırılmasına da izin verilmiyor. Bölge halkı Samistal Yaylası’na doğru harekete geçmiş durumda.

Valilik bir durdu, bir başladı

Sekiz ili kapsamasına rağmen, projeye karşı en yüksek ses Fırtına Vadisi’nden yükselmiş; geçtiğimiz ay Samistal Yaylası’na çıkan dozerler, halk direnişiyle karşılaşmıştı. Bölge halkından Rabia Özcan’ın dozerin önünde sarf ettiği “Devlet kimdir! Devlet bizim sayemizde devlettir” sözleri direnişin simgesi haline gelmişti.

Yoğun tepkilerin ve halkın güçlü itirazlarının ardından valilik, Kavrun ve Samistal yaylalarında yol yapım çalışmalarına geçici süreyle ara verdiğini açıklasa da kısa süre sonra bu kararından da caymıştı.

Projenin Fırtına Vadisi ayağında yargı süreci hala devam etmesine rağmen valilik, gece yarısı operasyonuyla projede ilerleme sağlamaya çalışıyor. Fırtına İnisiyatifi’nden yapılan açıklamada da, dozeri durdurmaya çalışırken fenalaşan bir kişinin olduğu ve yaylaya ambülans çağrıldığı duyuruldu.

Grup, Twitter hesabından da şu açıklamalarda bulundu:


<< Önceki Haber Dozerler yeniden Yeşil Yol'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER