DP lideri Uysal: Türkiye AK Parti eliyle terör ithal eder hale geldi

DP lideri Uysal: Türkiye AK Parti eliyle terör ithal eder hale geldi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin AK Parti eliyle terör ithal eder hale geldiğini söyledi. Uysal, "Yanlış dış politik tercihleriyle uluslararası güçlerin ortaya koyduğu siyaseti anlamadan, bir asır sonra yeniden bu coğrafyada bir siyasal kadastro geçirircesine düzenlemelerin yapıldığı iklimde Türkiye kendi kudret kapasitesinin üstüne çıkarak amaçlara uygun, araçlara sahip olmadığı noktada deyim yerindeyse bu ülkenin üzerine kurt çekmiştir." dedi.

1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'ya gelen Uysal, Adapazarı ilçesindeki bir tesiste partililerle bir araya geldi. DP lideri Uysal, tuhaf bir zaman diliminde Türkiye'nin kader seçimi diyebilecekleri, tercihlerle karşı karşıya kaldıkları bulundukları coğrafyada hem içeriden hem dışarıdan pek çok dinamiğin zinde bir şekilde harekete geçtiği dönemde Türkiye'nin bir seçimi gerçekleştirdiğini ifade etti. Türkiye'de parlamenter rejimin esir alındığını ve parlamenter demokrasinin askıya alındığını gördüklerini kaydeden Gültekin Uysal, "Daha dört, beş ay evvel gerçekleştirdiğimiz seçimde milletimiz iradesini koymuş olmasına rağmen, milletin iradesini hiçe sayan, milli irade şampiyonlukları yapanlar bugün yeniden '7 Haziran günü bana istediğimi vermediniz, bana 400 vekil vermediniz' diyerek bizi bir seçime de zorladıklarını görüyoruz." dedi.

Türkiye'nin dış politikasında bir inanç siyaseti olarak yürütülen ve neticesinde 'bir cuma namazını Şam'da kılacağız' diyerek yürütülen siyasetin neticesinde Anadolu'nun her köşesinde şehit cenazeleri kıldırır hale getirdiklerini anlatan DP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün insanımızın bu bölgedeki etkinliğini arttırmak müteşebbislerimizin, tüccarlarımızın, ihracatçılarımızın önündeki engelleri kaldırma mesuliyeti duyması gereken hükümetler Suriye sınırına İsrail'in Filistin ile arasına ördüğü gibi beton duvarlar örmek mecburiyetinde kalmıştır. Bu yanlış politikaların neticesi olarak komşu bir takım ülkelerimizin bütün bu orta doğu coğrafyasına etnik ve mezhebi referansla bir takım siyaset, ideoloji ihracı teşebbüslerine uzunca bir süredir girmiş olduklarını hepimiz biliyoruz. İşte bu yanlışa AKP'de düşmüştür. Türkiye'yi bu bölgede kudret kapasitemize uygun bir siyaseti ortaya koymayarak, mal ve hizmet ihracat ettiğimiz bu bölgeye siyaset ihraç etmeye kalktığınızda başka birilerinin de sizin ülkenize terör ihraç etmesine vesile olursunuz. Bugün üzülerek ifade ediyorum. AKP eliyle Türkiye, terör ithal eder hale gelmiştir. Yanlış dış politik tercihleriyle uluslararası güçlerin ortaya koyduğu siyaseti anlamadan, bir asır sonra yeniden bu coğrafyada bir siyasal kadastro geçirircesine düzenlemelerin yapıldığı iklimde Türkiye kendi kudret kapasitesinin üstüne çıkarak amaçlara uygun, araçlara sahip olmadığı noktada deyim yerindeyse bu ülkenin üzerine kurt çekmiştir."

"TÜRKİYE ÖRGÜTLERLE KOMŞU OLMUŞTUR"

Suriye'nin kuzeyinde PKK uzantısı PYD örgütünün bir alanı kontrolüne geçirdiğini, kantonlarla beraber Türkiye'ye komşu yapıldığını gördüklerini dile getiren DP lideri Uysal, şunları ifade etti: "Bugün uygulanan siyasetin neticesi olarak Suriye'de istikrarsızlığın ortaya çıkması, iktidar boşluğunun ortaya çıkması, her karışını adım adım bildiklerini iddia edenlerin hükümet etme sorumluluğunu yerine getirmeyerek ortaya çıkardıkları gibi Suriye'nin kuzeyinde PKK uzantısı PYD örgütünün bir alanı kontrolüne geçirdiğini, kantonlarla beraber Türkiye'ye komşu yapıldığını görüyoruz. Türkiye bugün bu coğrafyada merkezi hükümetlerle komşu değildir. Türkiye bugün bu coğrafyada uluslararası alanda hem bizim hem uluslararası aktörlerin terörist organizasyon olarak nitelendirdiği örgütlerle komşu olmuştur."

OSLO GÖRÜŞMELERİ

Oslo görüşmelerindeki mutabakat metnini geçmişte kabul eden eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın ifadeleri ortadayken bugün değişen iklimde bir şark kurnazlığıyla Oslo'da yapılan görüşmelerin bugün inkar eder hale gelindiğini belirten Uysal; "Türkiye'deki bir usulsüzlükten, hiçbir yolsuzluktan, hiçbir ölüm olaylarından Somasından, Karamanından, verdiğimiz şehitlerden kendisini mesul görmeyen anlayışta nimetlerini cebe atan külfetlerini başkasının hanesine yazan sanki bu ülkeyi bunca zamandır başka siyasal partiler yönetmiş gibi bir şark kurnazlığı içinde oldukları gibi bu meselede de Oslo'da yaptıkları görüşmeleri bugün inkar eder hale gelmişlerdir. Türkiye'nin 30 yılı aşkın bir zaman diliminde mücadele verdiği terörle mücadele noktasında bunca yıldır 'terörle mücadele ettik ama başarısız kaldık' gibi bir kanıyı böyle olmamasına rağmen çözüm süreci adıyla yaptıkları teşebbüsün neticesinde ülkemizin bir bölümünde maalesef devletin egemenliği, güvenlik güçlerimizin, emniyetimizin, polisimizin, kaymakamlarımızın, adli mensuplarımızın ve kurumlarımız sınırları dahiline hapsedilmiştir." şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU'NUN BEYAZ TOROS AÇIKLAMASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van mitinginde "AK Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi Beyaz Toroslar dolaşacak" sözleri sonrası başlayan tartışmalarla ilgili de konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Yapılan yanlış söylemler, izlenen yanlış politikaların neticesinde Uludere ve Kobani'de, Suruç'ta ve Ankara'da patlayan bombalar sonrası maalesef bir başka savrulmuşluğun derinleşerek bugün Başbakan'ın dilinde PKK ağzıyla 'Beyaz Toros' meselesinin gündem haline getirildiğini görüyoruz. Bugün Türkiye'de yapılan yanlışları devletin içerisinde görevi olan kamu ve güvenlik güçlerinin bir takım münferiden yaptıkları yanlışı topyekün devleti ve milleti zan altında bırakma vazifesi bir Başbakan'ın görevi değildir. Bugün söyleminiz PKK'ya ve onun tabi uzantısı olan HDP'ye siyasal bir cephane olarak karşıdan kullanılmak üzere ellerine verilmiştir." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber DP lideri Uysal: Türkiye AK Parti eliyle terör ithal eder... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER