Dr. Coşkun: Tarihte olduğu gibi bu zor günleri hep birlikte aşacağız

Dr. Coşkun: Tarihte olduğu gibi bu zor günleri hep birlikte aşacağız

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, son günlerdeki terör saldırılarına sert tepki gösterdi. Coşkun, yaptığı açıklamada, "İhanet kurşunlarını sıkanlar Allah'ın izni, devletimizin kudreti, milletimizin sağduyusu sayesinde kahrıbelasını bulacaktır. Tarihte olduğu gibi bugün de bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Allah'ın izniyle bu acıların üstesinden gelecek, huzura ve sükuna hep birlikte kavuşacağız." dedi.

Genel Müdür Coşkun, bölücü terör örgütleriyle yürütülen mücadelede kahramanca şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına bağsağlığı diledi. Şehit polis memurları Adem Cankurtaran ve Bekir Ferhat Kaya ile Yozgat'ın yüreğine bir kez daha ateş düştüğünü söyleyerek, "Yüreği yanık analara, babalara, eşlere, çocuklara sabırlar diliyorum. Onların emaneti bizim boynumuza, milletimize bir vebaldir. Bizler, milletimiz var oldukça şehitlerimizin emanetleri yalnız kalmayacaktır." diye konuştu. Kardeşlik duygularının zarar görmemesi gerektiğini vurgulayan Osman Coşkun, şunları kaydetti: "Elbette tarihte olduğu gibi bugün de bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Allah'ın izniyle bu acıların üstesinden gelecek, huzura ve sükuna hep birlikte kavuşacağız ancak bu zor günde hepimize büyük vazifeler düşüyor. Daha ağır bedeller ödememek için her türlü hile ve huzafın farkında olmalıyız. Mümine yakışır bir şekilde, fazilet ve feraseti asla elden bırakmamalıyız. Peygamber Efendimiz (SAV)'in ifadesiyle, 'Birbirine kenetlenmiş tuğlalara benzeyen...' kardeşlik duvarımızda gedikler açılmasına asla izin vermeyelim. Hiçbir insani ve ahlâki değer tanımayan cinayet şebekelerinin işlediği cürümlerden dolayı aynı kıbleye yöneldiğimiz, aynı Peygamber'e ümmet olduğumuz, sevincimizi ve kederimizi, varlığımızı ve yokluğumuzu paylaştığımız masum kardeşlerimizi suçlamayalım. Komşumuzdan, akrabamızdan terörün hesabını sormaya kalkışmayalım."

Ülkede kaos ortamı isteyenlere asla fırsat verilmemesi gerektiğini belirten Coşkun, "Memleketi kaosa sürüklemek isteyen çevreler, tehlikeli oyunlar oynuyor. Burada bize düşen, her şeye rağmen sağduyulu olmaktır. Terörün temelinde her zaman kardeş kavgası vardır. Dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da bu oyuna Türk milleti düşmeyecek. Saldırılarla insanımızı sokağa dönüp kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı milletimizin ortaya koyduğu sağduyuyu takdirle karşılıyoruz. Sağduyu içerisine gizlenen provakatif niyetler, hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, güçlü bir devlettir. Üç beş çapulcuya pabuç bırakacak bir devlet asla değildir. Hainler cezasını elbette bulacaktır. Memleketi karıştırmaya çalışan hainlere, bölücülere verilecek olan en iyi cevap Türk bayrağıdır. Kalplerimize astığımız Türk bayraklarını evlerimize, işyerlerimize, sokağımıza da asarak, duruşumuzu en net şekilde ortaya koyalım. Yozgatımız, millî duyguları hassas vatandaşlarımızın şehri. Şer odaklarına verilecek en anlamlı cevap, bayrak etrafında kenetlenerek oyunlara gelmemektir. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Dr. Coşkun: Tarihte olduğu gibi bu zor günleri hep birlikte... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER