Dr. Karaarslan: Ramazan, sigarayı bırakmak için iyi bir fırsat

Dr. Karaarslan: Ramazan, sigarayı bırakmak için iyi bir fırsat

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, sigara tiryakilerinin Ramazan ayında oruç nedeni ile gün boyu sigara içmeden durabildiklerini belirterek, bu kişilerin Ramazan ayını fırsat bilerek sigaradan tamamen kurtulabileceklerini söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. M.Akif Karaaslan, yaptığı açıklamada, dünyada sigaradan dolayı her gün binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve çeşitli hastalıkların sebebinin de sigara olduğuna dikkat çekti. Dr. Karaaslan, "İnsan sağlığına en büyük zarar veren ve kansere neden olan etkenler arasında birinci sırada yer alan sigara akciğer kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa sebep olur. Sigaradan kurtulmak için Ramazan ayı önemli bir fırsattır. Çünkü oruç tuttuğumuz için tiryakiler gün boyu sigara içmiyor. Kendimizi buna göre şartlandırırsak bu ay içerisinde sigarayı bırakmak daha kolay olacaktır. Sağlığımıza ve bütçemize olumsuz etkileri olan sigaradan kurtulmak için bu fırsatın değerlendirilmesi vatandaşlarımızın yararına olacaktır." dedi.

Ramazan ayında, her yönüyle vücudun dinlendiğini ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için bu ayın bulunmaz bir fırsat olduğunu vurgulayan Dr. Karaaslan, "Bu ay sabır ayıdır. Bazı kötü alışkanlıklardan da kurtulmamıza vesile olan hayırlı bir aydır. Ramazan ayını bahane ederek sigaradan kurtulmak isteyen vatandaşlarımız, 'nasılsa gün boyu içmedim bundan sonra da içmem' gibi doğru bir düşünce içine girerek sigaradan kurtuluyor. Tiryakilere bu yönde gerek ailesi gerekse çevresi tarafından uyarılarda bulunulması gerekir." ifadesini kullandı.

İl genelinden binlerce kişinin sigaradan kurtulmak için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) sigarayı bırakmak için başvurduğunu kaydeden Dr. Karaarslan, açıklamasında şöyle dedi: "KETEM merkezimizde günlük 15 kişiye sigara bıraktırmak için seans uygulanıyor. İlimizde 2011 yılından buyana hizmet veren KETEM'e sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Başvuru sahipleri ile yapılan görüşmelerde sigarayı bırakması için yapması gereken uygulamalar anlatılarak ilaçlı tedavi uygulanma yoluna gidiyoruz. Bunların yanı sıra nikotin sakızı, nikotin bantları gibi tedaviler uyguluyoruz. Vatandaşlarımızla daha sağlıklı bir şekilde ilgilenmek için günlük 15 vatandaşımızı kabul ediyoruz. Ramazan ayını fırsat bilerek sigaradan kurtulmak isteyen tiryakilerimiz KETEM merkezimizden de destek alabilirler."
CİHAN
<< Önceki Haber Dr. Karaarslan: Ramazan, sigarayı bırakmak için iyi bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER