Dr Kurca: İlçe hastanelerimizden Yozgat'a sevkler azalacak


Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Kurca, Yozgat'la birlikte ilçe devlet hastanelerinin de gelişimini sürdürdüğünü belirterek, Akdağmadeni Devlet Hastanesi'nde son teknoloji ürünü olan yeni tomografi cihazının hizmete girmesiyle ilçeden Yozgat'a hasta sevkinin azalacağını söyledi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Kurca, yaptığı açıklamada, hizmete kazandırılan yeni teknoloji tomografi cihazıyla daha önce yapılamayan beyin anjiyografisi, kolon görüntüleme, akciğer hacim analizi, damar görüntüleme gibi birçok radyolojik görüntüleme tetkiklerinin yapılabildiğini belirtti.

Dr. Kurca, "Bu cihazımız önceki cihaza göre 8 kat daha hızlı, hastalarımızın daha düşük dozda radyasyona (X ışını) maruz kalmakta ve daha kaliteli görüntü elde edilmektedir. Hastalarımız için mesai mefhumu gözetmeksizin sağlık çalışanlarımız görevlerinin başında. Amacımız vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmetini en iyi şekilde sunmaktır." dedi.

Tomografi cihazının hizmet vermeye başlamasıyla, kolonoskopi, endoskopi ve röntgen cihazlarıyla hasta sevklerinin en aza ineceği belirtiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Dr Kurca: İlçe hastanelerimizden Yozgat'a sevkler azalacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER