Bütün mahalleyi hapsettiler

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Salı, Şubat 9 2016
Aydın Nazilli'de DSİ kanala tel örgü çekti, mahalleli hapsoldu
Bütün mahalleyi hapsettiler

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) yaşanan ölümlerin ardından mahkemelerden gelen yüksek tazminatlar nedeniyle Bozyurt ve Yeşil mahallelerinden geçen 20 kilometre uzunluğundaki sulama kanalının etrafını güvenlik amacıyla tel örgüyle kapatmaya başladı. Tel örgülerin yapılmasıyla kanalın kenarındaki 200 eve geçiş için tek yol olan köprülerin kapanmasıyla mağdur olacak vatandaşlar, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını istedi.



Devlet Su İşleri 21'inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 211'inci Şube Müdürlüğü, işletme hakkını Sağ Sahil Sulama Birliği'ne verdikleri sulama ve drenaj kanallarına vatandaşlar tarafından projesiz ve izinsiz olarak yaptırılan geçiş güvenliği olmayan köprülerin kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine sağ Sahil Sulama Birliği, sorumluk alanlarında kalan Bozyurt Mahallesi'ndeki 150 ve Yeşil Mahalle'deki 50 eve geçen 15 Ocak'ta tebligat gönderip, 20 kilometre boyunca uzanan sulama kanalına tel örgü çekileceğini bildirip, izinsiz yapılan köprülerini 10 gün içinde kaldırmalarını istedi. Ancak, evlerine başka giriş imkanı olmadığını belirten vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi. DSİ, kanala 15 gün önce tel örgü çekmeye başladı.



Özellikle yaz aylarında çocukların serinlemek için girmesi nedeniyle ölümle sonuçlanan vakaların yaşandığı kanala tel örgü çekilmesini kendilerinin istediğini belirten Bozyurt Mahallesi Muhtarı Ali Eşsiz, "Ancak, bu istekte bulunurken, köprülerin kaldırtılarak mahallelinin mağdur edilebileceğini düşünemedik" dedi.

Bozyurt Mahallesi sak

Bu haberler de ilginizi çekebilir