DSÖ tüm dünyayı uyardı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 3 2020
Paylaş
X Post
DSÖ, dünyada vaka sayılarında görülen tırmanışın korkulan ikinci dalga değil, ilk dalganın pikleri olduğunu belirterek "Dünyayı ikinci dalga sardığında ilkinden dersler çıkarmış olmak zorundayız" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüsün insanlık için uzun vadeli bir tehdit olduğuna ve hastalığın süreklilik göstermesinin beklendiğine dikkat çekti.
DSÖ Acil Durumlar Birimi Başkanı Dr. Mike Ryan, pek çok ülkede vaka sayılarında şu an tanık olunan artışın korkulan ikinci dalga değil, ilk dalganın ikinci tepe noktası (pik) olduğunu vurguladı. Ülkelerin vaka sayılarındaki dalgalanmalara hazırlıklı olması gerektiğini belirten Ryan, devletlerin hastalığı mümkün olduğunca güçlü bir şekilde bastırmak zorunda olduklarını kaydetti.
Vaka sayılarındaki yerel ve bölgesel tırmanışlarla tam kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapan DSÖ yetkilisi, "Dünyayı ikinci büyük bir dalga sardığında ülkeler ilk dalgadan gerekli dersleri çıkarmış olmak zorunda" diye konuştu.
Ryan, vakalarla başa çıkabilmek için tüm hükümetlere vaka takip çalışmalarına ve sağlık sistemlerine odaklanılmasını önerdiklerini kaydetti.
"Aşı konusunda büyük umutlara kapılmayın"
Covid-19'a karşı aşının hızlı bir şekilde kullanıma sunulabileceği yönünde umuda kapılınmaması uyarısı da yapan Ryan, "kitlesel aşılamaların ne zaman başlayabileceğine dair spekülasyon yapmanın akıllıca olmayacağını" belirtti. Ryan, yıl sonuna kadar bir aşı adayının etkisinin kanıtlanmış olabileceğini kaydederek "Ancak asıl soru, kitlesel üretime ne kadar süre içinde geçilebileceği. Şu an hiçbir aşı çalışması, aşının virüs üzerinde etkili olduğuna dair bir işaret sunabilecek kadar gelişmiş durumda değil" dedi.
DSÖ merkezinin bulunduğu Cenevre'deki basın toplantısında konuşan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesu da Covid-19 hastalarının tedavisinde etkili olabilecek ilaçlarla ilgili klinik deneylerin ilk sonuçlarının iki hafta içinde elde edilmesini beklediklerini bildirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gece yarısı geliyor! Motorine dev zam uyarısı!2.Muhittin Böcek'a bir şok daha! Tutuklama kararı!3.ABD İran'da nükleer silah mı kullanacak? İşte cevabı!4.İran halkı Trump'ın sözleri karşısında ayaklandı: Hedef ilan edilen noktalara akın ediyorlar!5.Malatya'da insanlık suçu işlendi: Ölen KHK'lıların yakınlarına maddi yardım suçlamasıyla operasyon yapıldı
6.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 6 kişi serbest bırakıldı, 3 kişi adliyeye sevk edildi7.Bir dönem kapandı: Mircea Lucescu hayatını kaybetti8.Bahçeli: 'Oyalamaya gerek yok, barış teslimiyet ve taviz değildir'9.‘Sarı Zarflar’ filmini izleyen Gergerlioğlu: “Bir sonraki filmin adı ‘Geceyarısı KHK şoku’ olabilir”10.Trump'a devrim muhafızlarından sert yanıt

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Gece yarısı geliyor! Motorine dev zam uyarısı!

Muhittin Böcek'a bir şok daha! Tutuklama kararı!

ABD İran'da nükleer silah mı kullanacak? İşte ceva...

İran halkı Trump'ın sözleri karşısında ayaklandı: ...

Malatya'da insanlık suçu işlendi: Ölen KHK'lıların...






