DSÖ'den kritik açıklama
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 13 2020
Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'nın artık korona virüs krizinin merkez üssü haline geldiğini duyurdu.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus’a göre Avrupa, Koronavirüs pandemisinin merkez üssü haline geldi.
Salgının Avrupa’daki bütün ülkeler için tehdit oluşturduğunu belirten Ghebreyesus, “Koronavirüs salgınlarına maruz kalmayacağına inanan bir ülke ölümcül bir hata yapıyor” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz günlerde koronavirüsü pandemi (salgın) olarak ilan etmişti. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, örgütün Cenevre’deki merkezinde yaptığı basın toplantısında DSÖ’nün salgını 24 saat boyunca değerlendirdiğini ve virüsün yayılma ve şiddetinden derin endişe duyduklarını ve virüse karşı yeteri kadar harekete geçilmediğini vurgulayarak, “Bundan dolayı Covid-19’un bir pandemi olarak nitelendirilebileceği değerlendirmesini yaptık” diye konuşmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi3.Bu kez İzmit'e İHA düştü.4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!8.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait9.Murat Çalık'a kritik müdahale!10.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







