DSÖ'den pandemi uyarısı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 23 2020
Paylaş
X Post
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Kovid-19 çekip gitmiyor. Aksine, pandemi büyüyor. Vaka ve ölüm sayısı artmaya devam ediyor." dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler (BM) Kamu Hizmeti Günü nedeniyle video konferans yöntemiyle düzenlenen programın açılışında konuştu.
AA'nın aktardığı habere göre, kamuda görevli sağlık çalışanlarının durumuna değinen Ghebreyesus, şunları dedi:"Sağlık çalışanlarının ihtiyacı olduğu şekilde vardiyalar arasında kalacakları güvenli bir yer temin ederek ve fiziksel güvenliklerini sağlayarak damgalanma, taciz ve saldırılara karşı korunmalarını sağlamalıyız."
Ghebreyesus, ülkelere çağrıda bulunarak, güvenli şekilde hizmet verebilmeleri için sağlık çalışanlarının desteklenmesi ve korunması gerektiğini vurguladı.
Sağlık çalışanlarına gerekli ekipman ve malzemelerin de sağlanması gerektiğinin altını çizen Ghebreyesus, sağlıklı bir toplum için mevcut sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi ve sağlık ve sosyal hizmetlerde daha çok iş fırsatı oluşturulmasının önemine işaret etti.
Konuşmasında, Kovid-19 salgınının gidişatına da değinen Ghebreyesus, "Kovid-19 çekip gitmiyor. Aksine, pandemi büyüyor. Vaka ve ölüm sayısı artmaya devam ediyor." uyarısında bulund
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Semih Çelik olayının yaşandığı Edirnekapı surlarında şüpheli olay: Cinayete ilişkin mesajlar ortaya çıktı2.Putin: Rusya Federasyonu hava üslerine saldırıda bulunan herkesi yerle bir edecek imkanlarımız var3.Açlık sınırı 38 bin liraya dayandı: Asgari ücretin 10 bin lira üzerine çıktı4.Eski 223 CHP milletvekilinden 'mutlak butlan' itirazı: 'En geç 45 gün içinde Olağanüstü Kurultay yapılmalı'5.ABD Başkanı Trump, Tom Barrack'ın yeni görevini duyurdu
6.Takipteki borçlarda rekor artış: BDDK verileri bir yılda yüzde 82’lik artışa dikkat çekti7.Genel başkanlık koltuğuna ‘seçilmeden’ oturan Kılıçdaroğlu: ‘Sandıktan kim çıkarsa başımızın tacı olacak’8.Apaçi Cevat9.CHP'li Emre: Kurultay yapılmazsa seçime girilemez10.Rusya’da derinleşen ekonomik kriz Ukrayna ile devam eden savaşın bitmesini sonuç verir mi?

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Semih Çelik olayının yaşandığı Edirnekapı surların...

Putin: Rusya Federasyonu hava üslerine saldırıda b...

Açlık sınırı 38 bin liraya dayandı: Asgari ücretin...

Eski 223 CHP milletvekilinden 'mutlak butlan' itir...

ABD Başkanı Trump, Tom Barrack'ın yeni görevini du...







