Cami-Cemevi projesi iptal edildi

Temelleri 2013 yılında dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan ile çok sayıda AKP ve CHP milletvekilinin katılımı ile atılan Cami-Cemevi Projesi'nin ruhsatı, Ankara 7'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Cami-Cemevi projesi iptal edildi

Tarihler 8 Eylül 2013'ü gösterdiğinde Ankara Mamak'ta hoşgörü ve kardeşlik projesinin temelleri atılmıştı. Son 9 asrın projesi olarak adlandırılan Cami-cemevi projesinin temel atma törenine dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan, AKP ve CHP'li vekillerin yanısıra çok sayıda vatandaş katılmıştı. 

PROJEYE İPTAL KARARI

Halkevleri Hukuk Dairesi, imar planlarında kültürel tesis alanı olarak gözüken araziye ibadethane yapılmasının ruhsata aykırılık taşıdığı gerekçesiyle Mamak Belediyesi, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Eğitim, Sağlık ve Araştırma Vakfı'na dava açmıştı. Ankara 7. İdare Mahkemesi de, inşaatı devam eden projenin ruhsatının iptaline karar verdi. Kararın gerekçesinde ise kültürel tesis olarak ruhsatlanan alana ibadethane yapılmasının imar mevzuatına aykırı olması gösterildi. Karar oy çokluğu ile alındı.

HOŞGÖRÜNÜN SEMBOLÜ OLACAKTI

Hoşgörü projesinin 3 bin 264 metrekare alan üzerine kurulması planlanmıştı. Alevi ve sünni kardeşliğinin sembolü olarak gösterilen projede cami ve cemevinin yanısıra sosyal merkezler de hizmete sunulacaktı. Kampüs içinde cami ve cemevinin yanısıra dede odası, imam odası, zakir odası, 350 kişilik konferans salonu, 350 kişilik aşevi, cenaze hizmetleri için gasilhane ve morg, kurban tığlama alanı, fakir aile çocukları için okuma salonu, misafir kabul salonları, çay ve sohbet salonları yer alacaktı.

DUALARLA TEMELLERİ ATILMIŞTI

2013 yılında gerçekleştirilen temel atma törenine katılan dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, beyaz güvercin uçurarak kardeşlik temennisinde bulunmuşlardı. Bakan Çelik yaptığı konuşmada ''Biz aynı pınardan beslenen fidanlarız. Aynı çınarın dallarıyız ve aynı inancın yollarıyız. Yorumları farklı olsa da gönüllerimiz birdir ve aynı hedefler için çarpıyor. İzzettin Doğan hocamıza ve bu işin mimarı çok değerli hocamız Fethullah Gülen'e çok teşekkür ediyoruz" diye konuşmuştu. 
<< Önceki Haber Cami-Cemevi projesi iptal edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER