Dubai'de Türk balığı ziyafeti


Dubai'de 27-29 Ekim 2015 arasında bu yıl dördüncüsü düzenlenen, bölgenin en önemli gıda ve gıda teknolojileri fuarlarından Seafex'e katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Türk su ürünlerini yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıttı. Dubai'nin gerek Ortadoğu gerek Uzakdoğu gerekse Afrika ülkeleri için transit konumunda olduğunu belirten STG Başkanı Melih İşliel, "Dubai'de levrek ve çipurayı, marketlerin yanısıra seçkin restoranların menülerinde de bulmak mümkün. Bölgede su ürünlerimize olan talep her geçen gün artıyor. Fuar süresince gördük ki çipura, levrek ve orkinos gibi balıklarımızın yanısıra karides, yengeç gibi su ürünlerine de yoğun talep var." diye konuştu.

Seafex, Sweets&Snacks Middle East ve The Speciality Food Festival olmak üzere aynı anda üç gıda fuarının düzenlendiğini ve Türkiye'den de çok sayıda firmanın katıldığını belirten İşliel, su ürünleri sektörünü STG'nin temsil ettiği söyledi. İşliel, "Dubai'de yaşayan Arapların Türkiye'ye ve Türk ürünlerine özel ilgisi olduğunu, özellikle de Türk yemeklerinin çok sevildiğini gördük. Ayrıca bölgedeki yabancı nüfus yoğunluğu sebebiyle de Dubai, su ürünleri için gelişmekte olan önemli bir pazar. Su ürünlerimizin bilinirliğinin artmasıyla önümüzdeki dönemde bu pazarda daha da başarılı olacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

'FUAR VERİMLİ GEÇTİ'

STG Başkan Yardımcısı Kemal Babila da fuarın çok verimli geçtiğini, STG standının en çok ilgi gören yerlerden biri olduğunu söyledi. Babila, "Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'ne Ocak-Eylül 2015 dönemi ihracatımız 8,6 milyon dolar civarında. Fuar kapsamında gelen işbirliği taleplerinin iyi değerlendirilmesi halinde, firmalarımızın 2015 yılında BAE'ye olan ihracatlarını, önceki yıla göre daha da arttıracaklarına inanıyoruz." dedi.

ÇİPURA VE LEVREK İKRAM EDİLDİ

Fuar süresince üye firmalardan temin edilen çipura ve levrekler, Dubai Shishfish Restoran'ın şefi İbrahim Önen'in özel sunumlarıyla pişirilerek, STG standına gelen ziyaretçilere ikram edildi. Başta BAE olmak üzere Suudi Arabistan, Kuveyt, Mısır gibi Arap ülkeleriyle Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerinden de çok sayıda katılımcı ve ziyaretçinin bulunduğu fuarda, STG standı büyük ilgi gördü. İkram edilen levrek ve çipuralar, ziyaretçiler tarafından beğenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Dubai'de Türk balığı ziyafeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER