Dumankaya Holding'e nefret operasyonu

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen 'himmet' operasyonun merkezinde bu sefer bir inşaat devi Dumankaya inşaat oldu. Hakkında gözaltı kararı verilen 140 kişinin arasında Dumankaya İnşaatın Onursal Başkanı Halit Dumankaya ve yönetim kurulu üyeleri Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya, Semih Serhat Dumankaya da bulunuyor. Şu ana kadar 105 kişi gözaltına alındı.

Dumankaya Holding'e nefret operasyonu

800 polisin katılımıyla İstanbul merkezli, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Rize ve Trabzon'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda  140 kişi hakkında gözaltı kararının verildi. 41 Bank Asya çalışanı aynı suçlama ile sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı verilen 140 kişinin arasında Dumankaya İnşaatın Onursal Başkanı Halit Dumankaya ve yönetim kurulu üyeleri Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya, Semih Serhat Dumankaya da bulunuyor.

Gözaltına alınanların sağlık muayenesinin ardından Mali Şube Müdürlüğü'nde sorgulanacağı ifade ediliyor.

500 BÜYÜK ŞİRKET ARASINDA

İnşaat sektöründe yarım asrı aşkın bir süreden beridir faaliyet gösteren Dumankaya İnşaat bir dizi proje üstlendi. Dumankaya bünyesinde, inşaat şirketlerinin yanı sıra, filo kiralama, sigorta ve plastik sektörürde faaliyet gösteren şirketler de bulunuyor. Fortune Türkiye tarafından açıklanan 500 büyük firma arasına giren Dumankaya İnşaat 224. sırada yer aldı.



BİR DÖNEM VEKİLLİK DE YAPTI

Gözaltına alınan isimlerden  Dumankaya Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya, bir dönem Meclis'te de bulundu. Dumankaya. 1991-95 döneminde 19. dönem milletvekili olarak ANAP İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı.

Halit Dumankaya


Uğur Dumankaya



Ayla Dumankaya Pirinççi

<< Önceki Haber Dumankaya Holding'e nefret operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER