Dumanlı: Keyfi bir şekilde insanları tahliye etmiyorum diyemezsiniz

Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı Samanyolu Haber TV'ye telefonla bağlanarak aralarında Hidayet Karaca'nın da bulunduğu isimlerin tahliye kararlarını değerlendirdi.

Dumanlı: Keyfi bir şekilde insanları tahliye etmiyorum diyemezsiniz

Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı Samanyolu TV'de tahliye kararlarını değerlendirdi.


İşte Dumanlı'nın değerlendirmelerinden satır başları:

"BU PROJE AYM'NİN KİMYASINI BOZDU"

"Çok sevindirici bir haber. Hala bir umut ışığı olabileceğine dair emare gördüm. Bunlar, "Taşları döşüyoruz" sözüyle, proje mahkemeleriyle başlamıştı. Tek tek seçilen bazı isimlerin tayin edilerek başlamıştı. Buna rağmen hazırlanan dosyaların zayıf olduğu ortaya çıktı. Dosyalar bilinen dosyalar. Aylardır iddianame yazılamamasından da anlaşılıyor ki bunlar boş dosyalar. Emir komuta, darbe geleneği içinde hazırlanmış dosyalar. Bazı gazetecilerin hedef göstererek, maalesef yargıyı da alet ederek bir dönem başlatılmıştı. Bu proje, AYM'nin de kimyasını da bozdu. Oradan da dönmese bile AİHM'den dönecek kararlardır. Bu fasit daireden çıkıldığı an, vicdanı olan adliye mensubu bir insana ulaştığında bu kararın çıkması bekleniyordu. 

"HIRSIZLAR DIŞARIDA, YAKALAYANLAR İÇERİDE"

İşte, bu akşam da mahkeme manifesto gibi karar vermiş. "Hırsızlar dışarıda, hırsızları yakalayan polisler içeride."  Halkın algısı buydu ve bu algı boşuna oluşmadı. Bugün, bu gece dönüm noktası.

"MANİFESTO GİBİ KARAR"

Madalyonun öbür yanı da, kararın engellemek için Hadi Bey ve diğer kişilerin kriz masası kurduğu haberleri geliyor. Bunun hukukla uzaktan yakından alakası yok. Krallarının çocuklarının, hırsızların, hırsızlarının çocuklarının, İran'dan gelmiş, Türkiye vatandaşı yapılmış, tonlarca altını olan kişilerin suçun şahsiliğinden bahsediliyor da, devletine hizmet etmiş, yıllarca televizyonculuk yapmış insanın suçsuzluk karinesinden bahsedilmiyor.

"TARİH BUNLARI FİLM ŞERİDİ GİBİ YAZACAK"

1980 darbesinde gözaltında alındım. Adliyeye gitmek o zaman sevinç vesilesiydi, adliyeye gidileceği zaman ağlayan insanlar vardı. O zaman adliyelerde hukuk vardı. Keyfi bir şekilde insanları tahliye etmiyorum diyemezsiniz. Salim Başol diye bir hakim vardı, Menderes'e çirkin bir şekilde, "Ne yapalım sizi buraya tıkan kuvvet bunu istiyor." demişti. Bugün onun adından rahmetle bahsedilmiyor. Ona o talimatları verenlerin de isimler rahmetle bahsedilmiyor. Bugünün yarını da var. Rica ediyorum, emirle yukarıdan dikte edilmiş kararlar karar vermeyin. Hidayet Karaca ve diğerleri hakkında tahliye kararı verilmiş, gerekçesini de yazmış. Adaleti ayaklar altına almak isteyenler çıkabilir. Tarih bunları bir film şeridi gibi yazacak.
<< Önceki Haber Dumanlı: Keyfi bir şekilde insanları tahliye etmiyorum... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER