Dumanlı ve Bilici için ahlâksız teklif

TGC Başkanı Olcayto, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü’nün kendisine “Sürekli basın kartı almaya hak kazanan Ekrem Dumanlı ve Abdülhamit Bilici’yi dışarıda bırak diğerlerini imzalayalım” yönünde teklifte bulunduğunu açıkladı.

Dumanlı ve Bilici için ahlâksız teklif

Basın meslek örgütleri, basın kartları yönetmeliğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Meslek kuruluşları, Ankara’da bugün toplanacak Basın Kartı Komisyonu’nun vereceği kartların geçersiz olacağını belirtti.

Özgür Düşünce'nin haberine göre, Basın Kartı Komisyonu’nu eski üyeleri, kendilerine BYEGM Genel Müdürü’nün “Ekrem Dumanlı ve Abdülhamit Bilici’yi dışarıda bırakalım, diğerlerinin kartlarını imzalayalım” şeklinde skandal bir istekte bulunduğunu kaydetti.

5 ÖRGÜTTEN ORTAK AÇIKLAMA
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), bugün toplanacak Basın Kartı Komisyonu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Mülkiyeliler Lokali’nde yapılan toplantıya; TGC Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, TGS Başkanı Uğur Güç, ÇGD Başkanı Ahmet Abakay, TGF Başkanı Yılmaz Karaca, İGC Başkanı Misket Dikmen katıldı.

YÖNETMELİK İÇİN DAVA AÇILDI
Ortak basın açıklamasında, yeni yayınlanan Basın Kartları Yönetmeliği’nin bazı maddelerinin iptali için yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açıldığı belirtildi. Dava’nın Danıştay 10. Dairesi’nde 2015/4371.E sayılı dosyası ile görülmeye başlandığı vurgulandı.

SKANDAL İSTEK
Olcayto, burada yaptığı konuşmada, “BYEGM Genel Müdürü bana gelerek ‘Ya Turgay abi, Ekrem Dumanlı, Abdülhamit Bilici’yi dışarıda bırak, diğerlerine ver; ben de imzalayayım hemen komisyon kararını’ dedi. Ben dedim ki, 22 yıl olmuş basın kartları. Sürekli basın kartı 20 yılda alınıyor. Var mı onlarla ilgili elinizde belge, yok. O zaman kural neyse o uygulanır” dedi.

MUHALİFLERE KART YOK
Olcayto, “Şu anda endişem mevcut kartlar yenilenme bahanesiyle alınacak. Orada muhalif pek çok isme kart verilmeyecek. Kafalarından geçen model Türk Basın Birliği gibi bir model. Yani Mussoli’nin İtalyası gibi. Kim cezalandırı-lacak o birlik karar verecek, kim kart alacak ya da kim kartı kaybedecek o birlik karar verecek” diye konuştu.

KARTLAR GEÇERSİZ OLACAK
Yönetmeliğin iptal edilmesi durumunda yapılacak toplantı sonucunda verilecek kartların geçersiz olma riskiyle de karşı karşıya olunacağının altı çizildi. Bu şekilde çok sayıda gazetecinin bir kez daha mağdur edileceğine dikkat çekildi.
<< Önceki Haber Dumanlı ve Bilici için ahlâksız teklif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER