"Dündar ile Gül'ü tutuklayarak birileri halk gerçekleri öğrenmesin istiyor"


Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara İl Temsilcisi Erdem Gül'ün yaptıkları haberlerle ilgili tutuklanmasını kınadı.

Manavgat'ta basın açıklaması yapan Gündoğdu, 21'nci yüzyıl Türkiyesi'nde Can Dündar ile Erdem Gül'ün yaptıkları haberle ilgili terör ve casusluk iddiasıyla ile tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konmasını utanç verici bulduğunu söyledi.

Ülkenin son günlerde Rusya ile artan gerginlik sonrası Dündar ile Gül'ün hızlı bir şekilde tutuklanmasının bir yerlerden alınan emirle kılıfına uydurularak yapıldığının açık bir şekilde görüldüğünü vurgulayan Gündoğdu, şunları kaydetti: "İki aydın görüşe sahip gazetecinin yaptığı haber ve yazdığı köşe yazısı nedeni ile tutuklanması halkın haber alma hürriyetine yapılmış bir darbedir. Birileri halk gerçekleri görmesin duyması, okumasın, yazılmasın istiyor. 21'nci yüzyıl Türkiyesi'nde televizyon kanalları karartılarak gazeteciler tutuklanarak ve gözdağı verilerek gerçeklerin üzerini kapatacaklarını inananlar yanılıyor. Dünya kurulduğundan bu yana güneş hiç bir zaman balçıkla sıvanmamış. Sıvanmayacaktır da. Ülkemizde faşizmin tüm uygulamaları hayata geçirilmiş durumda. Dündar ile Gül'ün acilen bırakılmasını istiyoruz. "

Avukat Mücahit Gündoğdu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Basın özgürlüğü kırmızı çizgimizdir' sözünü hiç bir ağırlığının olmadığını kırmızı çizginin kendileri gibi düşünmeyen herkese kırmızı çizik atma olduğunu tutuklanmalara, kanal karartmalar ve holdinglere çökme ve kayyım atamalarla gösterdiklerini kaydetti.

Gündoğdu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:İki gazetecinin acilen bırakılmasını istiyoruz. Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanması haber alma hürriyetinin tutuklanmasıdır. Bu haksız ve hukuksuz keyfi tutuklamayı kabul edilemez buluyoruz. Bu tür yollarla yazı yazma susturulamaz. Engellenemez. Bunlar Kuzey Kore tipi ülkelere haiz uygulamalar. İleri demokrasiye sahip ve hukukun kelimenin tam anlamı ile işletilen ülkelerde bu tür utanç tablosu durumlar olmaz. Bir an önce Hidayet Karaca, Gültekin Avcı, Mehmet Baransu, Nokta Dergisi yöneticileri, Can Dündar, Erdem Gül, hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan ve tutuklanana öğretmenleri acilen serbest bırakılmasını istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber "Dündar ile Gül'ü tutuklayarak birileri halk gerçekleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER