Dündar: Vatandaşlarımız artık eskisi gibi kaçak yapıya yönelmiyor

Dündar: Vatandaşlarımız artık eskisi gibi kaçak yapıya yönelmiyor

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kaçak yapılaşmayla sürdürülen mücadele sayesinde vatandaşların artık eskisi kadar kaçak yapıya yönelmediğini söyledi.

Osmangazi Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2'inci oturumu, Kentsel Dönüşüm gündemiyle gerçekleştirildi. Kentsel döşünüm çalışmaları hakkında bilgi veren Mustafa Dündar, kurdukları Şehircilik Akademisi ve hazırlanan master plan ile ilçenin 12 farklı bölgesi Kentsel Dönüşüm uygulama alanı olarak belirlendiğini kaydetti. Bunlardan Soğanlı ve Demirkapı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaatta bulunduklarını Soğanlı projesine başladıklarını dile getirdi.

Özel sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda Güneştepe, Hamitler ve Yunuseli bölgesinde planlı şehirciliğin önünü açtıklarını belirten Dündar, şimdiye kadar 300 milyon lira kamulaştırma bedeli ödediklerini ifade etti.

Dündar, şu bilgileri verdi: "Demirkapı projemiz hazır. Bakanlık onayının ardından çalışmaya başlayacağız. Kent estetiği ve mimari kültürüne uygun, dağ yamaçları dediğimiz bölgenin dönüşümüne öncülük edecek örnek bir proje. Hisar, tarihi Bursa'nın yeniden ortaya çıkartılacağı kentsel yenileme projesi. Bursa'nın tarihi yalnızca hanlar bölgesinden ibaret değil. Hisar projesi, kentsel dönüşümden çok kentsel yenileme projesi olacak. Kent Meydanı projemizle ilgili çalışmalarımızın en önemli kısmını oluşturan kamulaştırmalarla ilgili de önemli bir aşama kaydettik. Bu proje ile şehre bir meydan kazandırmakla kalmayıp, Çarşamba Valilik, Santral Garaj, Gençosman ve Uluyol civarında dönüşüme de katkı sağlamış olacağız."

CHP ve MHP'li meclis üyeleri ise yürütülen Kentsel Dönüşüm Projelerinden Kent Meydanı projesinin, kente yakışan doğru bir proje olduğunu, bu projeyi herkesin desteklemesi gerektiğini belirtti. Diğer projeler hakkında eleştiri ve önerilerini dile getirdiler.
CİHAN
<< Önceki Haber Dündar: Vatandaşlarımız artık eskisi gibi kaçak yapıya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER