Dünya birincisi müebbetlik kursiyer teğmenin çığlığı: 'Masumum, kimse sesimi duymuyor'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Eylül 24 2025
Dokuz yıldır Sincan Cezaevinde tutuklu olan ve müebbet hapis cezası alan kursiyer teğmen Buğra Baldan (34), DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup yazdı. Baldan mektubunda 'Masumum, kimse sesimi duymuyor” diyerek adeta feryat etti.
Masumiyetine dair tüm delilleri mahkemeye sunmasına rağmen sesini kimsenin duymadığını söyleyen Baldan, herkesi hakikati görmeye davet etti.

TR724'ün haberine göre 2015 yılında ABD’de yılın pilotu seçilen, dünya havacılık tarihinde ilklere imza atan Buğra Baldan mektubunda, “Hava Harp Okulu’nu derece ile ABD’de aldığım uçuş eğitimini ise havacılık tarihinde bir ilki gerçekleştirip 3 ödül alarak birincilikle bitirdiğimi göreceksiniz ancak şu anda haksızca cezaevindeyim. Hiçbir şeyden haberim yoktu. Müebbet hapisteyim. Masumiyetime dair her delili gösterdim ne yazık ki sesim duyan olmadı. Bize bir insan değil sayı gözüyle bakıldı. Bu satırlarımı okurken gönül gözünüz hakikati görsün.” dedi.

Ankara 4. Ana Jet Üstü Komutanlığı 143. Filo’da kursiyer teğmen olarak görev yapan Buğra Baldan, 15 Temmuz’da hemen sonra tutuklandı. Halen Sincan cezaevinde tutuklu olan Baldan’a, haberi olmamasına rağmen sözde darbe girişimiyle suçlanarak müebbet hapis cezası verildi. Cezası onanan Baldan, tek kişilik hücrede kalıyor.

Mahkemeye sunduğu delilleri, gazeteci Nevşin Mengü’ye yazdığı mektubunda da anlatan Baldan, “Masumum ve bunu resmi belgelerle de kanıtlayabiliyorum. Darbeden hiçbir haberim olmadığını, kız arkadaşımla buluşmak için önceden aldığım 15 Temmuz 2016 saat 18.40 Konya gidiş-16 Temmuz dönüş YHT biletiyle kanıtlıyorum. Telefonun gece elinden alındığını, tertemiz olup, içinde masumiyetini gösteren içerikler olduğunu ehime veiles reami bilirkişi raporu ile kanıtlıyorum. Elime o gece silah dahi almayıp, hiçbir kanunsuz eylemde bulunmadığımı kamera görüntüleri incelendikten sonra hazırlanan lehe bilirkişi raporuyla kanıtlıyorum... Tek anlam veremediğim ise; bu resmi belgelere rağmen nasıl müebbet hapis cezası aldığım ve adaletin tecelli etmesi için daha ne yapmam gerektiği…” ifadelerini kullandı.

HAVA HARP OKULUNDAN BİRİNCİLİKLE MEZUN OLDU

Bu haberler de ilginizi çekebilir