'Dünya'da ve Avrupa'da Sporun Zirvesindekiler'in konuğu Eczacıbaşı VitrA oldu


Dünya ve Avrupa şampiyonu Eczacıbaşı VitrA, 'Dünya'da ve Avrupa'da Sporun Zirvesindekiler' paneline katıldı ve sporcular öğrencilerin sorularını cevapladı.

Eczacıbaşı VitrA Bayan Voleybol Takımı, Etiler Bahçeşehir Koleji'nin düzenlediği 'Dünya'da ve Avrupa'da Sporun Zirvesindekiler' paneline katıldı. Sporcular okula gelişte öğrencilerin alkış, tezahürat ve çiçekleriyle karşılandı. Eczacıbaşı VitrA'da panele, ülkelerinin milli takımlarında yer alan oyuncularının haricinde İstanbul'da ligin ikinci yarısı için hazırlıklarını devam ettiren Gülden, Dilara, Nilay, Calderon, Boskoviç, Asuman ve Ceylan ile Takım Menejeri Nalan Ural katıldılar.

Geçen yıl kazanılan dünya ve Avrupa şampiyonluklarının hikâyesini içeren video gösterisi ile başlayan programda Etiler Bahçeşehir Koleji öğrencileri, sordukları birbirinden ilginç sorular ile oyuncuların da takdirini kazandılar.

"KOLEJ YÖNETİMİ İLE BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ'NÜ TEBRİK EDİYORUM"

Panelde öğrencilerin sorularından önce konuşma yapan Takım menejeri Nalan Ural, "Bu panelde bulunmaktan; sizlere sporu, sporcuyu ve voleybolu daha iyi anlatabilmek için yakaladığımız bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyoruz. Umarım sizlerin de geleceğiniz ile ilgili kararları alırken burada Avrupa ve dünyanın zirvesine çıkmış ablalarınızın geçtikleri yolu ve başarıya ulaşmanın çok çalışmaktan geçtiğini anlatabiliriz." diyerek Etiler Bahçeşehir Koleji Yönetimi ile Beden Eğitimi Bölümü'nü, böyle bir paneli organize ettiği için tebrik etti.

Küba dışında voleybol oynamanın zorlukları hakkındaki bir soru karşısında ülkesi dışında voleybol oynamanın en büyük hayali olduğunu belirten Calderon, "Çok zor şartlarda en büyük hayalimi gerçekleştirmek için çok çalıştım. Uzun yıllardır Küba dışında voleybol oynuyorum ve bu hayalimi gerçekleştirebildiğim için kendimi çok özel hissediyorum." diye cevapladı.

Calderon, oğlunun da voleybolcu olması ile ilgili bir soruyu ise "Hem anne olmak hem de çocuk büyütmek tabi ki çok zor. Oğlumun da iyi bir voleybolcu olmasını çok isterim. Ama bunun için ona çok çalışması ve asla hayalinden vazgeçmemesi gerektiğini öğreteceğim." cevabını verdi.

"UZUN BOYUMU AİLEMİN GENETİK ÖZELLİKLERİNE VE SAĞLIKLI BESLENME İLE VOLEYBOLA BORÇLUYUM"

Bir öğrencinin 'Uzun boylu olmak için neler yapmak gerekir?' şeklindeki sorusuna Ceylan Arısan, uzun boylu olmasını ailesinin genetik yapısı ve sağlıklı beslenme ile voleybola borçlu olduğunu belirterek, "Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak sadece voleybol oynamak için değil, sağlıklı bir yaşam için de gereklidir." diyerek öğrencilere sağlıklı yeme alışkanlıkları hakkında uyarılarda bulundu.

Takımın genç oyuncularından Dilara Bağcı ise başarıya ulaşmak için neler yapmak gerektiği hakkındaki bir soruya, hedef koymaya ve başarılı olmak için çok çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirterek, "Ortaokul sıralarında hayranlıkla izlediğim, idolüm olan oyuncularla şu an aynı takımda oynamaktayım. Bunun için çok çalıştım. Ve uzun yıllar Eczacıbaşı VitrA forması giyebilmek için çok daha fazla çalışmam gerektiğini biliyorum." diye cevapladı.

"BAŞARI BİZİ DAHA FAZLA MOTİVE EDİP, DAHA FAZLA ÇALIŞMAYA İTİYOR"

Bir öğrencinin 'Voleybolda elde ettikleri başarıdan dolayı herhangi bir şekilde sıkılma durumu oluyor mu?' şeklindeki sorusunu cevaplayan Ceylan Arısan, yıldız ve genç milli takımdayken yaşadıkları dünya ve Avrupa şampiyonluklarında olduğu gibi geçen sene Eczacıbaşı VitrA takımı ile elde ettikleri dünya ve Avrupa şampiyonluklarının da kendilerini kalıcı ve daha büyük başarılar için motive ettiğini belirterek, "Sizler de gerek başarıdan gerekse herhangi bir dersten düşük bir not almış olsanız bile asla daha iyisini yapabileceğinize olan inancınızı yitirmeyin." diyerek öğrencilere yol gösterdi.

Kaybedilen maçlardan sonra bir sonraki maça nasıl hazırlandıklarını soran bir öğrenciye cevap veren Asuman Karakoyun ise yaptığı açıklamada, "Her maçı ayrı bir taktik ve disiplin içinde oynamak zorundayız. Kaybedilen bir maçın ardından neden başarılı olamadığımızı inceler ve bir sonraki maçta bu eksiklerimizi gidermeye yönelik antrenman yapıyoruz. Bu sizler için de geçerli aslında. Düşük bir not alırsanız, bunun nedenlerini iyi tespit ederseniz, bir sonraki sınavda bunu telafi edeceğinizi göreceksiniz." diyerek öğrencilere asla yılmamaları gerektiğini söyledi.

Soruların ardından Okul Müdürü Sinem Yılmaz, Nalan Ural'a davetlerine katıldıkları için bir plaket verdi. Okulun Beden Eğitimi Bölümü Yöneticileri de oyunculara birer plaket verdiler. Panel öğrencilerin imza almaları ve oyuncularla birlikte fotoğraf çekimleri ile sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Dünya'da ve Avrupa'da Sporun Zirvesindekiler'in konuğu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER