Dünya devinden herkesi heyecanlandıran adım

Sikorsky S-97 Raider ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.

Dünya devinden herkesi heyecanlandıran adım

Sikorsky S-97 Raider geçen sene prototip helikopterinin peçesini kaldırmış ve tanıtımını yapmıştı. Tanıtımı yapılan o helikopterin şimdi de ilk uçuşu başarıyla tamamlandı. S-97'nin dizaynı Sikorsky'nin hafif askeri helikopter X2 Teknoloji Demonstrator'dan alındı. S-97 aynı eksende karşılıklı dönebilmeyi sağlayan ana pervaneler ve itici bir pervaneyle geliyor.

Amerikan ordusunda kullanılan OH-58D Kiowa Warrior ve Özel Kuvvetleri'nin kullandığı MH-6 Little Bird helikopterlerinin yerini almak ve çoklu-görevlerde kullanılmak için dizayn edildi.

Sikorsky 445 km (240 knot) gibi bir hızda uçabileceğini tahmin ediyor ancak İlk uçuşunu gerçekleştiren S-97'un daha çok manevra ve düşük uçuş becerileri test edildi.

S-97 bu testlerin ardından yüksek uçuş ve hız kabiliyetleri, muhtemel savaş görevleri, silahlı keşif uçuşları, hafif saldırılar ve özel harekatlar için de test edilecek.

Gerçek anlamda bir gösteri uçuşunu 2016'da gerçekleştirecek Sikorsky S-97 bu yılın sonunda bitmesi planlanan ikinci prototipinin yapımına çoktan başlandı. Sikorsky yeni helikopterini tanıttı | Samanyolu Haber

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Dünya devinden herkesi heyecanlandıran adım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER