Dünya Engelliler Günü için tören düzenlendi


3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Atatürk Parkı'nda resmi bir tören düzenlendi. Adana bürokratlarının ve sivil toplum kurumlarının da katıldığı törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, engelli öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Adana Valisi Mustafa Büyük ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Yedi Pınar Engelliler Rehabilitasyon Müdürlüğü öğrencilerinin Atatürk heykeline çelenk koyması ile başlayan törende, Adana Büyükşehir Başkan Vekili Ramazan Akyürek konuşma yaptı.

Engelli vatandaşların ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Ramazan Akyürek, "Hayat, Cenab-ı Allah'ın biz insanoğullarına lütfettiği en büyük nimet. Bu hayatı doğumdan ölüme kadar yaşarken, avantajlar kadar bir takım dezavantajlar da yaşıyoruz. Hayatı dezavantajlı yaşayan bu güzel insanlarımızın yaşama sevincini muhafaza etmek, hayatlarını kolaylaştırmak, hayat standartlarını artırmak amacıyla gerek genel idareler, gerekse de biz yerel idareler tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu gayretlerimizi de artırarak devam ettirmeliyiz. Engelli vatandaşlarımıza hayatı sevdirmek için gösterdikleri mücadeleden dolayı özellikle engelli vatandaşlarımızın ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyor, tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza ve onların ailelerine mutluluk dolu bir hayat diliyorum." şeklinde konuştu.

Akyürek'in engelli öğrencilere ve vatandaşlara karanfil dağıttığı törende, Adana Valisi Mustafa Büyük ile Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi ve Altı Nokta Körler Derneği Adana Şube Başkanı Osman Alıcı, günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı. Tören, engelli öğrencilerin sergilediği halk oyunları ve dans gösterilerinin ardından sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü için tören düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER