Dünya Engelliler Günü'nde köpek balıklı akvaryuma daldılar

Dünya Engelliler Günü'nde köpek balıklı akvaryuma daldılar

Türkiye'nin ilk bağımsız tekerlekli sandalye basketbol takımı Turkish Wolves sporcuları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla köpek balıklarının bulunduğu havuza dalış yaptı.

Turkish Wolves sporcuları, İstanbul Akvaryum'da gerçekleştirilen organizasyonda farklı bir deneyim yaşadı. Uluslararası alanda ülkemizi basketbol sahalarında temsil eden sporcular, köpek balıklarının bulunduğu akvaryumda uzman dalgıçlar eşliğinde dalış yaptı. Engelli insanların gündelik hayattan uzaklaşarak içine kapandığına değinen engelli sporcu Ahmet Toktan; "20 senedir hayalini kurduğumuz bir şey. 20 sene spor yapıyoruz, basketbol oynadık beraber en büyük hayalimizdi. İrfan arkadaşımız söz vermişti bize, "Sizi köpekbalıklarıyla dolu bir havuzda, tropik ortamda yüzdürücem, yüzdürücem" en sonunda gerçekleşti çok mutluyuz. Bir de böyle anlamlı bir günde olması bizi ayrıca mutlu etti." diye konuştu.

Dalış konusunda iki yıldız eğitime sahip engelli sporcu İrfan Medet Akpınar ise duygularını şu sözlerle aktardı: "Yapmış olduğum etkinliklerde arkadaşlarımın da yanımda olmasını hep çok istiyordum ama maalesef bugüne kadar bunu gerçekleştirememiştik. Bizim bir hayalimiz vardı, son iki yıldır arkadaşlarıma diyordum ki, "Gerçekçi ol, imkansızı iste. Bir gün hepberaber köpek balıklarıyla dolu bir ortamda dalacağız", o gün bugündü ve böyle anlamlı bir güne denk gelmesi bizi ayrıca mutlu etti. Şuan hayallerimizin gerçekleştiği günü yaşıyoruz ve çok mutluyuz."

Turkish Wolves basketbol takımının çok büyük bir cesaret göstererek dalış yaptığını belirten İstanbul Akvaryum Müdürü Dilek Çapanoğlu, ise "Turkish Wolves basketbol takımı bugün çok büyük bir cesaret göstererek köpekbalıklarıyla dalıyor. Dolayısıyla hayallerin hiçbirşekilde engel tanımadığını bize gösterecek. Gönülden istediğiniz zaman, inandığınız zaman hayatta hiçbir şeyin engel tanımadığını bugün bu organizasyonda görmüş oluyoruz." dedi.

Açıklamaların ardından 4 sporcu, ikişerli gruplar halinde uzman dalgıçlar eşliğinde köpekbalıklarının bulunduğu havuza dalıp, bol bol fotoğraf çekti.

CİHAN
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü'nde köpek balıklı akvaryuma daldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER