Dünya fuarlarında öğrencilerden Turgut Özal'a yoğun ilgi


Bünyesinde 72 farklı ülkeden 411 uluslararası öğrenci bulunduran Turgut Özal Üniversitesi, dünyanın çeşitli ülkelerindeki öğrencilerin gözdesi olmaya devam ediyor.
11-13 Mart 2016 tarihlerinde Almanya'nın Berlin, Köln ve Münih şehirlerinde düzenlenen ve Türkiye'den 11 üniversitenin katıldığı Yükseköğretim Fuarı'nda yoğun ilgiyle karşılanan üniversitenin standına uğrayan öğrenciler; bölümler, yurtlar ve imkânlar hakkında bilgi aldı.

EN BÜYÜK İLGİ TIP VE HUKUK FAKÜLTELERİNE

Almanya'da gurbetçi olarak yaşayan Türk öğrenci ve ailelerinden de büyük ilgi gördüklerini kaydeden Turgut Özal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü İlyas Ülgür, "Yüzlerce öğrencinin katıldığı fuarda öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Öğrencileri ayrıca tercih yapmadan önce üniversitemize ziyarete davet ettik ve çoğu kabul etti." dedi. Öğrencilerin büyük çoğunluğunun Tıp ve Hukuk fakültelerinde okumak istediklerinin altını çizen Ülgür, üniversite web sayfasından müracaatların online olarak alınmaya başladığını ifade etti.

ÜNİVERSİTE, ORTA ASYA VE AFRİKA'DA BİRÇOK FUARA KATILDI

Üniversitenin ayrıca 23-26 Şubat'ta Senegal'in başkenti Dakar'da 5 bin 500 öğrencinin katıldığı ve 27-29 Şubat'ta ise Gine'de 3 bin öğrencinin katıldığı yükseköğretim fuarlarına da katılarak üniversiteyi tanıtıcı sunumlar gerçekleştirdiğini anlatan Ülgür, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün daha önce Orta Asya'da Kazakistan, Kırgızistan, Güney Asya'da Pakistan, Afrika'da Ruanda, Uganda, Nijerya ve Fildişi'nde gerçekleştirilen fuarlara katılarak öğrencilere Türkiye'deki eğitim fırsatlarını anlattığını kaydetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Dünya fuarlarında öğrencilerden Turgut Özal'a yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER