Dünya Güreş Şampiyonu Kayaalp, Yozgat'ta mehter takımı ile karşılandı

Dünya Güreş Şampiyonu Kayaalp, Yozgat'ta mehter takımı ile karşılandı

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda dünya şampiyonu olan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta mehter takımı ile karşılandı.

Yozgat Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında Dünya Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp için mehteranlı karşılama töreni düzenlendi. Törene, Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Rıza Kayaalp'in anne, babasının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Vali Vekili Yavuz Güner, Rıza Kayaalp'e altın ve plaket takdim etti.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaptığı konuşmada, milli güreşçi Rıza Kayaalp'in dünya şampiyonu olmasının kendilerine büyük sevinç yaşattığını söyledi. Arslan, "Bugün bir sevinci birlikte yaşıyoruz. Çok değerli evladımız, kardeşimiz Rıza Kayaalp bizleri bir kez daha sevindirdi. Yozgat'ımızın sevinecek şeyleri sınırlı bu manada bize bu sevinci yaşattığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun Yozgat'ımızı sevince boğdu. Tabi ki bizler Rıza'nın başarılarıyla seviniyor ve gururlanıyoruz. Rıza, ailesini, Yozgat'ımızı, Türkiye'mizi uluslar arası platformlarda en güzel şekilde temsil ediyor. Yine aynı şekilde hem sporculuğuyla hem yaşantısıyla ahlakıyla bizleri en güzel şekilde temsil ediyor. Ben bu yüzden kendisine tekrar tekrar başarılarının devamını diliyorum. İnşallah kendisini bir de olimpiyat şampiyonu olarak Yozgat'ımızda ağırlamak isteriz. O sevinci hep birlikte kutlamak isteriz." dedi.

Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner de Rıza Kayaalp'in Yozgat'ın ve Türkiye'nin adını dünyaya duyurduğunu ifade etti. Güner, "Rıza kardeşimiz Yozgat'ımızın adını ve Türkiye'mizin adını tüm dünyaya duyurdu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Türk gibi kuvvetli sözünü temsil eden bir arkadaşımız ben bu vesile ile tekrar kendisiyle gurur duyduğumuzu ifade ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Ailesine de böyle bir evlat yetiştirdiği için kendileri ile gurur duymalarını istiyorum." diye konuştu.

Rıza Kayaalp, kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür ederek, şimdiye kadar birçok şampiyonluk yaşadığını ilk kez bu kadar bir kalabalık tarafından karşılandığını söyledi. Kayaalp, "Güreşe 2000 yılında 10 yaşında başladım ve 2005 yılında ilk kez Avrupa şampiyonu oldum. O gün şunu söylemiştim. İnşallah ilk madalyam ve son madalyam olmayacak, Yozgat'a nice Avrupa ve dünya şampiyonluklarını kazandıracağım dedim ve bunları kazandım. Tek eksiğim olan olimpiyat şampiyonluğunu inşallah 2016'da Yozgat'a getirmek için elimden gelen çabayı göstereceğim. Yozgat halkından beklediğim beni dualarıyla desteklemesidir. Ben sadece 'Yiğidin harman olduğu diyar Bozok Yaylası' sözünü gerçekleştirmek istiyorum. Allah'a şükürler olsun bunu birçok kez gerçekleştirdim. İnşallah bundan sonra da devam edeceğim." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Dünya Güreş Şampiyonu Kayaalp, Yozgat'ta mehter takımı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER