Dünya kadınlar günü platformla kutlandı

Ellerinin değdiği her yeri güzelleştiren kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 7 Mart Cumartesi Günü 3 saat süren bir organizasyonda bir araya geldi.

Dünya kadınlar günü platformla kutlandı

Ellerinin değdiği her yeri güzelleştiren kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 7 Mart Cumartesi Günü 3 saat süren bir organizasyonda bir araya geldi. Hanımefendilerin mekan olarak Kuruçeşme Koru İstanbul’da ağırlandığı panelde beklenen ilginin üzerinde katılım gerçekleşti.

Aktif Eksen, Evrensel Gelişim, Lotus, Mimoza, İdeal ve İstanbul isimli derneklerin katılımıyla gerçekleşen paneli , Girişimci Kadın Platformu organize etti.

Saime Yıldız, kadının dünyadaki yeri başlıklı konuşmasıyla konuyla ilgili evrensel bakışı mercek altına aldı. Dünyada kadın ve onun yer aldığı alanlarda yapılan çalışmaların verileri ışığında konuşan Yıldız, kendi evlatlarından başlayarak erkek ya da kadın ayrımı yapılmaksızın eğitimin, gayretin ve azmin önemine vurgu yaptı.

İstanbul Üniv. Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu, sevilen oyuncu Canan Çiftel ise Sanatta Kadın temasıyla panelde yerini aldı.
Ülkemizde herhangi bir sanat dalını profesyonel olarak seçen kadınların karşılaştığı zorluklar ve bu zorlukları aşmak için kullanılması gereken içsel yöntemleri ele alan Çiftel, kadının sanatın ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi.

Evde,işte, hayatta kadını anlatmak için kürsüye çıkan Tiyatro oyuncusu ve Drama Eğitmeni Emine Bayındır ise çalışan bir eş ve anne olarak hayata yarı zamanlı yetiştiği halde kadının üretkenliği, mücadeleci ruhu ve iyimserliğinin her şeyin üstesinden gelebileceğini belirtti. 

Panelin bir de misafir derneği vardı. 

SEYDER- Soma Yardımlaşma ve Eğitim Derneği.
Soma faciasında yaşamını yitiren 301 madencinin acısının da paylaşıldığı günde,  hem hayatını kaybeden hem de işsiz kalan maden işçilerinin eş ve çocukları için yapılabilecek eğitim alanındaki etkinlikler konusunda toplantı gerçekleştirildi.

'Karalarda Beyazlar' isimli albümü ve kendine özgü yorumuyla tanınan Neslihan,  panelin sonunda şarkıylarıyla kadınlar günü etkinliğine renk kattı. 

İsmi geçen dernekler panel sonucunda kadın dernekleri olarak daha etkin olma adına ortak bir platformda toplanmaya karar verdi. 

'Girişimci Kadın Platformu' adıyla kadınlara yönelik değer üretici, kadının toplumdaki saygınlığını arttırıcı sosyal sorumluluk projeleri ve  eğitimlerle kendinden söz ettirmeye hazırlanan platforumun iletişim bilgileri ise şöyle: 


Beyza EKİNCİ
Girişimci Kadın Platformu/ Halkla ilişkiler
Mail: beyza_ekinci@hotmail.com

<< Önceki Haber Dünya kadınlar günü platformla kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER