Dünya kış saatine geçiyor: Telefon ayarlarına dikkat
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 26 2024
Dünyada birçok ülke, gün ışığından daha fazla faydalanabilmek için 26 Ekim Cumartesi'yi 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece yaz saatinden kış saatine geçecek.
Kalıcı saat uygulaması, toplumsal eleştirilerin hedefinde olsa da hükümet yetkilileri bu düzenlemenin enerji tasarrufu sağladığını vurgulayarak uygulamanın devam edeceğini belirtiyor.
Türkiye'de kış saati uygulaması olmadığı için saatler sabit kalacak ancak Avrupa ülkeleri saatleri geri alacak. Bu nedenden dolayı Türkiye ile 1 saat olan saat farkı da 2 saate çıkmış olacak.
Bazı telefonların saatleri otomatik olarak kış saatine geçebiliyor. Bu durumun yaşanmaması için telefonların saat ayarlarının kontrol edilmesi gerekiyor.
Sözcü'nün haberine göre Avrupa ülkeleri için kış saatine geçiş 26 Ekim'i 27 Ekim'e bağlayan gece gerçekleştirilecek.
Bazı telefonların saatleri otomatik olarak kış saatine geçebiliyor. Bu durumun yaşanmaması için telefonların saat ayarlarının kontrol edilmesi gerekiyor.
Sözcü'nün haberine göre Avrupa ülkeleri için kış saatine geçiş 26 Ekim'i 27 Ekim'e bağlayan gece gerçekleştirilecek.
Bu yıl yaz saatinden kış saatine 26 Ekim Cumartesi gününü, 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece gece geçilecek. Sabaha karşı saat 03:00’de saatler bir saat, yani 02:00’ye geri alınacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da AK Parti grup toplantısı öncesinde kış saati uygulamasına da değindi.
Bayaktar açıklamasında "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" ifadelerini kullandı.
Bakan Bayraktar'ın açıklamasına göre kış saati uygulaması 2024 yılında uygulanmayacak ve saatler geri alınmayacak.
Kuzey yarım küredeki çoğu ülke ekim ayının sonunda yaz saatini terk edip saatlerini bir saat geriye alırken Türkiye 2016 yılından bu yana olduğu gibi aynı saat diliminde kalmaya devam etti.
Bu uygulama ile Türkiye, daha önce dahil olduğu GMT+2 dilimi tamamen terk etti ve tüm sene boyunca GMT+3 dilimi kullanıyor.
2016 yılında, Berat Albayrak'ın enerji bakanlığı döneminden bu yana uygulanan kalıcı yaz saati uygulamasının esas amacının enerji tasarrufu olduğu savunuluyor.
Yıl boyu yaz saati uygulamasına geçilmesi, 7 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile başladı. 2017'de uzatılan uygulama 2018 tarihinde çıkan bir Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kalıcı hale getirildi. Böylece Türkiye'n
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?8.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı9.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı10.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...


