Dünya liderleri konuşuyor, Erdoğan niye susuyor?

Türkiye'deki ilk Koronavirüs vak'asının duyurulmasının akabinde ortadan kaybolan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ancak çarşamba günü açıklama yapacağı duyuruldu.

SHABER3.COM

Koronavirüs vak'a sayısı artarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise sessizliğini koruyor. 

Erdoğan, Türkiye'deki ilk Koronavirüs vak'asının duyurulmasının ardından ortadan kayboldu. En son cuma namazı için evinden çıktığında kameralar görüntüledi. Ancak o zaman da sessizliğini korudu. 


Oysa dünyada liderler her gün ekranlara çıkıp halklarına sesleniyor. Kanada ve İspanya başbakanları, eşlerinin korona testlerinin pozitif çıkması sonrası karantina altında tutuluyor.


Buna rağmen her gün çıkıp konuşuyorlar. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in açıklamaları sosyal medyada Türkçe alt yazılı yayınlanıyor. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarihin en büyük destek paketini açıkladı. 2 ay boyunca doğalgaz ve elektrik faturalarını tahsil etmeyeceklerini söyledi.
 
İngiltere Başbakanı Boris Johnson iktidara geldiği günden bugüne kadar en çok eleştirildiği zamanı yaşıyor. Ama yine de her gün ekranlara çıkıyor. 

Japonya Başbakanı, ABD Başkanı Donald Trump liste uzayıp gidiyor. Hepsi hem halkına hem de dünyaya umut verici mesajlar veriyor. 

Ancak Türkiye'de ne piyasalar ne de vatandaşlar Erdoğan'dan bir açıklama duyabildi. Normal zamanlarda her gün saatlerce ekranlarda olan Erdoğan'ın ortalarda gözükmemesi sosyal medyanın da diline düştü. 

Sosyal medyada "Erdoğan nerede?" sorusu yöneltiliyor.

Türkiye de ise sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kamuoyu önünde. O da sadece teknik bilgileri veriyor. 

Bu konuşmalardan sonra Saraydan bir açıklama geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şahsi Twitter hesabında yaptığı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan çarşamba günü Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde kapsamlı bir toplantı yapacak. 

Toplantının akabinde komuoyuna atılacak adımlar aktarılacak. 
<< Önceki Haber Dünya liderleri konuşuyor, Erdoğan niye susuyor? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER