Dünya Sağlık Örgütü: Zika ile mikrosefali arasındaki ilişki araştırılıyor


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), anne karnındaki bebeklerin beyin gelişimini engellediği (mikrosefali) tahmin edilen Zika virüsü ile ilgili araştırmaların devam ettiğini açıkladı.

Dün Cenevre'de basın toplantısı düzenleyen DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier, sivrisinekler tarafından yayılan Zika virüsünün, diğer hastalıklar gibi ateş, baş ağrısı ve eklem ağrısı semptomlara yol açtığını fakat onu diğerlerinden ayıran semptomun kaşıntı olduğunu ifade etti.

Brezilya'da 4 bin mikrosefali vakasının incelendiğini belirten sözcü, bunların Zika virüsü ile bağlantısı konusunda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini kaydetti. Son dönemde bu hastalık sebebiyle 49 bebeğin öldüğü, bunlardan 8'inde virüsün tespit edildiğini dile getirdi.

Hastalığın tedavisi ya da aşısı henüz bulunabilmiş değil. Doktorlar, hastalığa yakalananlara istirahat, yeterince sıvı almaları, ateş ve ağrıyı da mevcut ilaçlarla gidermelerini tavsiye ediyor. Özellikle tropikal bölgelerde görülen hastalıktan korunmanın en etkili yolu ise sivrisineklerin ısırmasına karşı önlem almak. CİHAN
<< Önceki Haber Dünya Sağlık Örgütü: Zika ile mikrosefali arasındaki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER