Yamanlar, Dünya şampiyonu oldu

Yamanlar, Bilgisayar Olimpiyatları’nda da dünya şampiyonu.. 14. INFOMATRIX Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları’nda İzmir Yamanlar Koleji Öğrencisi Mustafa Ege Şeker, dünya şampiyonu oldu.

Yamanlar, Dünya şampiyonu oldu

 27-29 Mayıs tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’de düzenlenen 48 ülkeden 600 öğrencinin 345 proje ile katıldığı dünyanın önemli yarışmalarından 14. INFOMATRIX Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları’nda Yamanlar Koleji öğrencisi Mustafa Ege Şeker yazdığı “Heart Defense System” adlı ‘Kalp Krizi’ geçirme yaşını -+3 yıl farkla hesaplayabilen programla altın madalya kazandı.

Altın madalya alan proje C# programlama diliyle yazılmış olup, veri madenciliği (Data Mining) ve makine öğrenmesi (Machine Learning) algoritmaları kullanarak bir kişinin çeşitli anket verilerinden dünyada en çok ölüme sebep olan kalp ve damar hastalıkları ile kalp krizi olma durumunu daha doğru bir şekilde tespit etmeyi amaçlıyor. Yamanlar Koleji öğrencisi Mustafa Ege Şeker “İnsanlığa yararlı bir proje ile yardımcı olmayı amaçladım. Umarım bu projeyi daha da geliştirip insanlara daha fazla yardımcı olurum.”dedi. 



(MHA)
<< Önceki Haber Yamanlar, Dünya şampiyonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER