Dünya Sulak Alanlar Günü kapsamında konferans


Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nce 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü kapsamında Ağrının Patnos ilçesinde konferans düzenlendi.

Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinliğe kurum ve kuruluş temsilcileri ile Köy Muhtarları katıldı. Konferans sonunda katılımcılara sulak alanlarla ilgili materyaller dağıtıldı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Celal Kaba yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Bilindiği gibi balıklar, su kuşları, zengin bitki ve hayvan çeşitliliği ile birçok türün yaşamasına olanak sağlayan sulak alanlar, aynı zamanda bölgenin iklimini de doğrudan etkilediğinden çok önemli ekosistemlerdir. İlimizde Patnos Sarısu Ovası, Doğubayazıt Sazlıkları ve Balık Gölü gibi sulak alanlar yer almaktadır. Sulak alanların, doğal, yapay, devamlı, geçici, suları durgun, akıntılı, tatlı, acı veya tuzlu, denizlerin gelgit hareketlerinin çekilme devresinde 6 metreyi geçmeyen derinlikleri kapsayan, başta su kuşları olmak üzere canlıların yaşama ortamı olarak önem taşıyan bütün suların, bataklık, sazlık ve turbiyeler ile bu alanların kıyı kenar çizgisinden itibaren kara tarafına doğru ekolojik açıdan sulak alan kalan yerler şeklinde tanımlanıyor." CİHAN
<< Önceki Haber Dünya Sulak Alanlar Günü kapsamında konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER