11. Türkçe Olimpiyatları Bosna-Hersek Finali

Sema Eğitim Kurumları'na bağlı Bosna-Hersek'teki Türk okullarından öğrencilerin katılımıyla başkent Saraybosna'da 11. Türkçe Olimpiyatları Finali düzenlendi.

11. Türkçe Olimpiyatları Bosna-Hersek Finali

Dünyadaki 135 ülkede Türk okullarında eğitim alan öğrencilerin katılımıyla bu yıl 1-16 Haziran 2013 tarihlerinde Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenecek ''11. Türkçe Olimpiyatları'' yarışmasında Bosna-Hersek'i şiir ve şarkı dalında temsil edecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla final yarışması düzenlendi.


Saraybosna'daki Boşnak Kültür Merkezi'nde düzenlenen final yarışmasına,Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği yetkilileri, Bosna Sema Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Yapıcı, Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Fatih İlhan ile Türkiyeli çok sayıda iş adamı, Bosna-Hersekli veliler ve öğrenciler katıldı.

Bosna-Hersek'teki 7 Türk okulunda yapılan elemeleri geçerek şarkı ve şiir dallarında finale kalan öğrenciler, birbirinden güzel şarkı ve şiirler seslendirdi.

Final müsabakaları boyunca öğrencilerin Türkçe hakimiyeti, Türkçe'yi çok iyi kullanmaları salondakiler tarafından büyük alkış aldı.
Aralarında Türk dili uzmanları, müzik öğretmenleri ve şairlerden oluşan jürinin kararıyla, Bosna-Hersek'i  11. Türkçe Olimpiyatları'nda şiir dalında Malik Spahiç, şarkı dalında ise Bakir Kudiç ve Anela Arifi temsil edecek.

Şiir ve şarkı kategorilerinin yanı sıra genel Türkçe becerisi kategorisinde de daha önceden belirlenen Said Çoşiç, Sukeyna Valyevats, Anela Hociç, Amila Porça, Meliha Çehayiç, İrma Kariç ve Cenayda Giçiç Türkiye'deki olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.

Bosna Sema Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl tüm kategorilerde toplam 150 öğrencinin elemelere katıldığını söyledi. Yapıcı, geçen yılki yarışmada Bosna-Hersekli öğrencilerin 2 altın, 4 gümüş madalya kazandıklarını hatırlattı.
İsmail Yapıcı, Bosna Sema Eğitim Kurumları olarak Bosna-Hersek'i dünyada en iyi şekilde temsil etmek istediklerini ifade etti.

Final yarışmasına katılan tüm öğrencilere, programın sonunda çeşitli hediyeler takdim edildi. Yarışmada Bosna-Hersek'i Türkiye'de temsil edecek öğrenciler mutluluklarını birbirleri ve aileleriyle paylaştı.
<< Önceki Haber 11. Türkçe Olimpiyatları Bosna-Hersek Finali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER