'3 çocuğuyla birlikte gizlice İran'a kaçtı'

Suriye'deki gidişatı değiştirecek şok iddia!

'3 çocuğuyla birlikte gizlice İran'a kaçtı'

Son kozlarını oynayan Beşşar Esed, mayıs içinde kara, hava ve denizden operasyon yapılacağı söylentisi üzerine eşi Esma ile 3 çocuğunu İran’a kaçırdı.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Suriye'de tırmanan olayların ardından kontrolü kaybeden Devlet Başkanı Beşşar Esed’in uluslararası müdahale ihtimaline karşılık eşi Esma Esed’i gizli bir şekilde ülke dışına çıkardığı iddia edildi. Uluslararası istihbarat kaynaklarına göre 6 aylık hamile olan Esma Esed iki oğlu ve bir kızıyla birlikte bir süre önce Rus denizaltısı ile Tartus limanından gizlice İran’a kaçırıldı. Esma Esed’e 6 korumanın eşlik ettiği, İngiltere’de yaşayan annesi Sahar El-Akhras’ın da İran’a gelerek kızına refakat ettiği kaydedildi. AB’ye üye ülkelere seyahat yasağı ve bu ülkelerdeki mal varlığının dondurulması gibi bir dizi yaptırım uygulama kararının ardından ülke dışına çıkamayan İngiltere doğumlu Esma Esed’in bu sebeple İran’a kaçırıldığı, buradan da İngiltere’ye geçeceği iddia edildi. 

Öte yandan 'süper güç'lerin Beşşar Esed’e son bir şans daha verdiği kaydedildi. İddiaya göre; Suriye Dışişleri Bakanı Muallim aracılığıyla daha önce iki defa ikaz edilen Esed’e son olarak Mayıs sonuna kadar “şiddete son ver” ya da “görevden ayrıl” mesajı verildi. Esed’in bu son çağrıya da olumlu cevap vermemesi halinde ABD’nin öncülük yapacağı bir operasyonla karşı karşıya kalacağını kaydetti. Operasyon planlarının masada olduğunu belirten kaynaklar; Almanya, İspanya, İtalya’nın da yer aldığı 9 ülkenin bu operasyona katılmak üzere son hazırlıklarını yaptığını, kararın Hollanda’da alındığını iddia etti. Operasyon NATO şemsiyesi altında kara, hava ve denizden eş zamanlı olarak gerçekleştirileceği öğrenildi.

Yine aynı kaynaklar Beşşar Esed’in can güvenliğini sağlayacak bir ülke bulması halinde ülkeyi terk edeceğini, bir süre önce Rusya’dan sığınma talep ettiğini ancak bu isteğine olumlu bir cevap alamadığını öne sürdü. Ülke içerisinde sıkışıp kalan Esed’in sonunun Saddam gibi olacağını bildiğini buna rağmen yönetimden ayrılmayı düşünmediği aktarılırken, çevresine "kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğim, ölürsem şehit olurum” dediği öğrenildi.
<< Önceki Haber '3 çocuğuyla birlikte gizlice İran'a kaçtı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER