8 İsrail askeri öldürüldü

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın düzenlediği operasyonda 8 İsrail askerinin öldürüldüğü belirtildi.

8 İsrail askeri öldürüldü

 Hamas'ın askerî kanadı İzzettin Kassam Tugayları bu sabah İsrail hattını aşarak işgal güçlerine karşı baskın düzenlediğini ve sekiz askeri öldürdüğünü duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberinde, İsrail askerlerine yönelik eylemin Gazze şehrinin doğusundaki et-Tuffah mıntıkasında gerçekleştirildiği ifade edildi. Aynı eylemde bir adet RPG 29 tipi roketle asker taşımada kullanılan bir zırhlı aracın da imha edildiği kaydedildi. İsrail basını ise bu sabah çıkan çatışmada askerlerden yaralananlar olduğunu yazdı.

Kassam Tugayları Ben Gurion Havalimanı'nı vurdu

Bu arada Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'nı, "M75 füzeleri"yle vurduğunu duyurdu.

Ayrıntılar geliyor.. Gazze'ye tıbbi yardım konvoyu Kahire'den yola çıktı

İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'ye tıbbi yardım göndermek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'den bir konvoyun yola çıktığı bildirildi. İnsani yardım konvoyunun organizatörlerinden 6 Nisan Hareketi siyasi büro üyesi Zizo Abduh, konvoyda 321 bin dolar değerinde ilaç ve tıbbi malzeme yüklü 5 kamyonun bulunduğunu söyledi.

Doktorlar Sendikası Genel Sekreteri Reşvan Şaban, söz konusu konvoyun Refah Sınır Kapısı'nda Mısır Kızılayı'na teslim edileceğini belirterek "Yardımlar, Mısır Kızılayı yoluyla Gazze'ye ulaştırılacak" dedi. Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 732'ye yükseldi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 732'ye, yaralananların sayısının ise 4 bin 590'a yükseldi. İsrail'in havadan, karadan ve denizden saldırdığı Gazze'nin güneyindeki Huzaa ve Abesan'da, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.
<< Önceki Haber 8 İsrail askeri öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER