ABD açıkladı: PYD'ye silah yardımı yapıldı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), "IŞİD’e karşı Kobani’yi savunan bölgedeki Kürt kuvvetlerine havadan silah yardımı yapıldığını" duyurdu. Silahların Kuzey Irak yönetimine ait olduğu bildirildi.

ABD açıkladı: PYD'ye silah yardımı yapıldı

Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD askeri güçlerinin akşam saatlerinde Kobani bölgesine çok sayıda hava yardımı gerçekleştirdiği ifade edildi. Yardım operasyonunun stratejik orta düzeyli nakliye uçağı C-130 tarafından yapıldığının dile getirildiği açıklamada, “Uçak, Kobani’yi ele geçirmeye çalışan IŞİD’e karşı direnmeye devam etmelerine olanak sağlaması amacıyla Irak’taki Kürt yönetimince sağlanan silahlar, mühimmat ve tıbbi malzemeleri ulaştırdı” ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada yardımların IŞİD’in zayıflatılması ve yok edilmesini amaçlayan İçsel Çözüm adlı operasyona destek amacıyla yapıldığı belirtilerek, “Bu yardım ABD’nin IŞİD’i kritik bölge ve güvenli sığınaklardan mahrum bırakma kararının bunun yanında IŞİD’e muhalif olan güçlere yardım kararlılığının başka bir örneğidir” ifadesine yer verildi. Açıklamada, "Kobani'ye son zamanlarda 135 hava saldırısı yapıldığı, yüzlerce IŞİD savaşçısının öldürüldüğü" de kaydedildi. CİHAN
 
<< Önceki Haber ABD açıkladı: PYD'ye silah yardımı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER