ABD'den operasyon açıklaması

Amerikan Savunma Bakanlığı tam 560 milyon dolar harcandığını duyurdu...

ABD'den operasyon açıklaması

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak’ta IŞİD militanlarına yönelik saldırıların günlük maliyetinin 7,5 milyon dolar olduğunu, Haziran ayı ortalarından bu yana 560 milyon dolar harcandığını duyurdu. 

Pentagon basın sözcüsü Tuğamiral John Kirby, operasyonların başlamasından bu yana Irak’ın ABD’ye maliyetinin arttığını söyledi. Ordunun Irak’ta yapılanlara benzer operasyonların Suriye’de yapılabilmesi için Başkan Barack Obama'ya seçenekler sunmaya hazırlandığını belirten Kirby, IŞİD'in yeni bir gelişme olduğunu ve Suriye'de yakın ölçekte planlama yapılmasının, devletin zirvesinde bunların değerlendirmeye hazır olduğu anlamına gelmediğini belirtti. 

Henüz kurumlar arası bir ekibin faaliyete geçirilmediğini vurgulayan Kirby, IŞİD'in Musul Barajı'nı tehdit ettiği sürece operasyonların devam edeceğini kaydetti. ABD, Irak’ta IŞİD’e karşı 100'den fazla hava saldırısı düzenledi. Bunların çoğu Musul Barajı çevresinde yapıldı. Hava saldırıları Kürt güçlerinin barajı geri almasına yardımcı oldu.

Pentagon'un açıklaması, Obama’nın, IŞİD’in Suriye’deki eylemlerine karşı bir operasyon başlatma olasılığının düşük olduğu yönünde yorumlanan açıklamalarının ardından geldi. Ancak Obama, hükümetin terör örgütüne karşı kapsamlı bir plan üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi.


CİHAN
<< Önceki Haber ABD'den operasyon açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER