'Ağır silahlarla ve füzelerle mevzilendiler her an...'

Suriye'de stratejik öneme sahip Kusayr kasabasını ele geçiren Esed birlikleriyle Hizbullah'ın yeni hedefi ülkenin ikinci büyük kenti Halep.

'Ağır silahlarla ve füzelerle mevzilendiler her an...'

Esed güçleri ve Hizbullah askerleri şimdi de Halep'i geri alma hazırlığında. Hizbullah'ın desteğiyle 3 haftalık bir kuşatma ve yoğun çatışmaların ardından Lübnan sınırındaki Kusayr kasabasının kontrolünü ele geçiren Esed güçleri, şimdi de Halep'i ele geçirmeyi planlıyor. Suriye ordusu ülkenin en büyük ikinci kenti ve kriz öncesi ticari merkezi olan Halep'e saldırma hazırlığını Lübnan'daki Hizbullah askerleriyle birlikte yürütüyor.

Halep'teki görgü tanıklarına göre, Hizbullah askerleri ağır silahlarla ve füzelerle daha şimdiden kentin çevresindeki köylerle kentin dış mahallelerinde mevzilenmiş durumda. Halep kentinin yarısı 10 aydır Suriyeli muhaliflerin elinde. Saldırının başlaması halinde kentteki çatışmaların Kusayr'den daha şiddetli olması bekleniyor.

Suriye'deki varlığını artık inkar etmeyen Hizbullah, bununla amacının Lübnan'ı savunmak olduğunu iddia ediyor. Lübnan kaynaklarına göre Suriye'de şimdiye kadar 200 kadar Hizbullah askeri öldürüldü.
<< Önceki Haber 'Ağır silahlarla ve füzelerle mevzilendiler her an...' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER