ABD'de başlayan yeni diziyle ilgili akıl almaz iddia!

Amerikan CW kanalında yeni başlayan bir dizi hem konusu hem de logosu itibariyle kafaları karıştırdı. Bu iki unsur ele alındığında dizinin subliminal mesaj içerdiği yönündeki görüşler daha da netlik kazanıyor.

ABD'de başlayan yeni diziyle ilgili akıl almaz iddia!

Dizinin konusuna gelince; Cult adlı dizi, aynı adlı bir dizinin hikayesini anlatıyor. Dizinin içindeki dizinin ismi de Cult! Biraz karmaşık gibi gözükse de aslında değil. Dizinin bizce en dikkat çekici yanı ise logosu! Logosu soldan okunduğunda Cult (kült yani semavi olmayan din benzeri oluşum) sağdan okunduğunda ise Arapça Allah lafzına birebir benzerlik arz ediyor.

DİZİNİN KONUSU
Dizinin içindeki bu dizi bir kült ve onun karizmatik lideri olan Billy Grimm ile onu peşindeki dedektif Kelly'i konu alıyor. Kelly eski bir kült üyesi ve kültün lideri Billy Grimm'in eski sevgilisidir. Ancak kültten ayrıldıktan sonra kendisini kült çevresinde gelişen tuhaf kaybolmalara ve cinayetleri araştırmaya adıyor. Kelly'e göre bu işlerin arkasında kültün lideri Billy bulunuyor. Diziye göre bu dizi sıradan bir dizi değil. Dizide türlü gizli mesajlar verilmekte ve özellikle internet üzerinde açılan çeşitli gizemli siteler vasıtasıyla dizinin takipçileri değişik role-play oyunlarına dahil olmakta ve sonuçta bazıları ortadan kaybolmaktadır ve muhtemelen de ölmektedir! Dizinin içindeki dizi, içinde gizli mesajları barındıran, bazen bir repliğin, bazen de bir sahnede zar zor göze çarpan bir duvar yazısının bile önem kazandığı gizemli bir dizidir

CULT NE DEMEK?
Cult, dilimize de kült kelimesi olarak geçmiş. kült, semavi olmayan ve genellikle tuhaf pratikleri olan din görünümlü 'sapık' oluşumlara deniyor. (Modern kültlere misal olarak Scientology Rael, Heaven's Gate'i  sayabiliriz. Örneğin Heaven's Gate kültü hıristiyanlıkla UFO'lara ilahlık atfeden bir inancın karışımı olan bir külttü. 1997'de 39 üyesi aynı anda inançları gereği birlikte intihar etti! )

ÖZELLİKLE Mİ BU LOGO KULLANILDI?
Samanyoluhaber.com'un görüşüne başvurduğu Senaryo yazarı Erhan Turhan da logonun özellikle Allah Lafzına benzetildiğini düşünüyor.
Turhan, "Böylesine detayların bile dikkat edildiği bir dizinin logosunun her bir ayrıntısının bilerek tasarlandığını düşünmek mantıksız olmasa gerek. O yüzden cult dizisinin logosunun Arapça Allah yazısına benzemesi asla tesadüf olamaz diye düşünüyorum. Bu en iyi ihtimalle diziye mistik bir hava vermek için verilmiş olabilir. Ancak burada kötü niyet de aranabilir tabi. Çünkü soldan okununca cult ama sağdan okununca Arapça Allah manasına gelen bu kelimeyi örneğin bir Amerikalı, turist olarak geldiği Türkiye'de bir camide gördüğünde aklına belki direkt bu dizi gelmeyecek ama Allah lafzı hakkında hiç de iyi olmayan hisler/çağrışımlar uyanabilecektir. Çünkü dizideki cult gizemli, tekin olmayan, türlü tuhaf kaybolmaların yaşandığı, cinayetlerin işlendiği bir oluşum. Bu manada bana göre Cult dizisinin logosu subliminal mesaja tipik bir örnek." diye konuştu.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber ABD'de başlayan yeni diziyle ilgili akıl almaz iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER