Avrupa'nın etkili isminden çarpıcı Türkiye tespitleri

Avrupa Parlamentosunun önemli isimlerinden Daniel Cohn-Bendit, 17 aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yaşananları değerlendirdi.

Daniel Cohn-Bendit: Erdoğan yaptıklarını yok ediyor

68 kuşağının öğrenci liderlerinden Daniel Cohn-Bendit, Samanyolu Haber'e konuştu. Brüksel ziyaretinde Erdoğan'la neden tartıştığını anlatan Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eşbaşkanı, ''Erdoğan son 10 yılda yaptıklarını tek tek yok ediyor'' dedi...

Avrupa Masası'na konuşan Avrupalı Parlamenter Bendit, Erdoğan'ın daha önce verdiği sözlerle çeliştiğini söyledi ve "Türkiye bu yolsuzluk hakikati ile nasıl yüzleşecek? Mesele şu: Bu ses kayıtları doğru mu? İddialar doğru mu? Bugün asıl mesele Erdoğan ve AK Parti'nin kendi söylediklerine, sözlerine ihanet ediyor olması. Erdoğan daha demokratik, özgür ve müreffeh Türkiye için çalıştıklarını söylüyordu. Bugün ise her geçen gün daha da otoriterleşen bir Türk devleti var karşımızda.." diye konuştu.

''Erdoğan son 10 yılda yaptıklarını tek tek yok ediyor'' diyen Avrupalı parlamenter, Brüksel'de yaşanan tartışmayı da şöyle anlattı:  

"Sürekli 'ben çoğunluğa sahibim. O zaman haksız olamam çünkü çoğunluk ta yanlışlık yapamaz' diyordu. Ben de kendisine bunun doğru olmadığını söyledim. Tarihte çoğunluğun bir çok kereler hatalı olduğunu, yanlışlık yaptığını söyledim."

Kızıl Dany, Twitter ve Youtube yasaklarını da değerlendirip, "Eğer başınız beladaysa Youtube'u yasaklarsınız. Bu çok tipik bir demokrasi-karşıtı tavır. Bu mecraları yasaklamak, kamuoyunu yasaklamakla eşdeğerdir." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Avrupa'nın etkili isminden çarpıcı Türkiye tespitleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER