Babek Zencani'den ses getirecek itiraflar

İran'da milyar dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan işadamı Babek Zencani, tek başına olmadığını söylediği ileri sürüldü.

Babek Zencani'den ses getirecek itiraflar

Zencani'nin dosyasıyla ilgili parlamentoda kurulan araştırma komisyonun üyesi milletvekili Emir Abbas Sultani, ünlü işadamının tek başına çalışmadığını itiraf ettiğini ileri sürdü. Sultani, “Babek Zencani, büyük bir grubun desteğiyle çalıştığını ve tek başına olmadığını itiraf etti" dedi.

İranlı parlamenter, ünlü işadamının kim veya kimlerle birlikte çalıştığı sorusunu, dosyadaki hukuki nedenlerden dolayı açıklayamayacağını kaydetti.

Sultani, "Zencani itiraf etmeden önce de tüm yolsuzluk ve hileleri tek başına yapamayacağını ve arakasında güçlü bir teşkilatının olduğu inancındaydık. Araştırma ilerledikçe yapılan sahtekârlıkların boyutunun çok daha geniş kapsamlı olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

PARALARI YURT DIŞINA ÇIKARMIŞ

İran Parlamentosu'ndaki ekonomik yolsuzlukla mücadele komisyonu üyesi milletvekili İzetullah Yusufyan, ünlü milyarder Zencani'nin İran içindeki tüm nakit varlığını yurt dışına çıkardığını öne sürdü. 'Yolsuzluk ve evrakta sahtecilik' yaparak devleti dolandırmak suçlamalarıyla 30 Aralık'ta tutuklanarak cezaevine konulan Zencani'nin İran devletine 2 milyar Euro'nun üzerinde borcu bulunuyor. 

DHA

<< Önceki Haber Babek Zencani'den ses getirecek itiraflar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER