Brezilya'da gösteriler sürüyor

Brezilya'da en az sekiz şehirde 100 binden fazla kişinin katıldığı protesto gösterileri devam ediyor.

Brezilya'da gösteriler sürüyor

Ülkede geçen hafta metro ve otobüs biletlerine yapılan 10 sentlik zammı protesto etmek amacıyla başlayan gösterilerin 100 binden fazla kişinin katılımıyla sürdüğü belirtildi. 

Sao Paulo'da en az 65 bin kişinin bir araya gelerek ağır vergi yükleri ile eğitim, sağlık, güvenlik ve ulaşım alanlarındaki eksiklikleri protesto ettiği kaydedildi. 

Rio'da yaklaşık 50 kişinin eyalet meclis binasına girmeye çalıştığı, 20 polis ve 10 göstericinin yaralandığı bildirildi.

Başkent Brasilia'da gösterilerin daha sakin geçtiği belirtilirken, Porto Alegre'de ise bazı göstericilerin bir otobüsü ateşe verdiği ve boş banliyö trenlerine taş attığı ifade edildi. 

Dün ise Konfederasyonlar Kupası ve 2014'te düzenlenecek Dünya Kupası için yapılan harcamaları protesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Polis, Maracana Stadyumu'na girmeye çalışan gruba göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmiş ve 30 kişiyi gözaltına almıştı. 

Hükümet karşıtı sloganlar atan göstericiler, "Dünya Kupası'na ihtiyacımız yok", "Parayı hastaneler ve okullar için harcayın" yazılı pankartlar taşımıştı. 

Nüfusun büyük bir kısmının yoksulluk sınırı altında yaşadığı Brezilya'da futbol turnuvaları için kamu fonlarından yapılan harcamaları protesto eden halk, Konfederasyonlar Kupası'nın cumartesi günü başkent Brasilia'da Brezilya ile Japonya arasında oynanan açılış maçı öncesinde de gösteri düzenlemişti. Binden fazla göstericinin ulusal stadyum önünde düzenlediği eylemlerde 39 kişi yaralanmış, çok sayıda kişi  gözaltına alınmıştı. 

Göstericiler, hızla artan hayat pahalılığı ve Dünya Kupası stadyumlarının inşaatı için harcanan paralarla ilgili eylemlerine devam edeceklerini duyurmuştu.
<< Önceki Haber Brezilya'da gösteriler sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER