Bu ölümcül bir rekor

2746 insan öldürdü, yazdığı kitapta herşeyi itiraf etti...

Bu ölümcül bir rekor

Amerika'nın en tehlikeli askeri Dillard Johnson(48) askeri kariyerinde 2746 insan öldürdü.

İsmini ''balıkçıl'' anlamına gelen ''Carnivor'' verdiği hatıralarında katıldığı savaşları anlatan Johnson bu ismi kendi komutasındaki panzerlere de verdi.

Nişancılığıyla da ünlenen ve Irak savaşını yönetenlerin içinde de bulunan Johnson kara operasyonuna da görev aldı.Toplamda kazandığı madalya sayısı 37'yi geçti.

Emekli Asker Johnson öldürdüğü her kişiyi komutanlarına bildirmek zorundaydı ve bu yüzden her şeyi yeşil günlüğüne düzenli olarak kaydetti.

Belki antik savaşlarda daha ölümcül askerler olmuş olabilir. Ancak detaylı kayıtların ortaya çıkmasından itibaren Johnson listenin en başında.

Ancak sayılara dikkat etmediğini söyleyen Johnson, New York Post gazetesine ''Böyle bir ünvanla gurur duyamam" dedi.
 
PİŞMAN DEĞİLİM

Savaş geçmişinin kendisi için zorlayıcı olmadığını söyleyen Johnson; beni öldürmeye çalışmayan kimseyi  öldürmediğini bu yüzden vicdanının rahat olduğunu ekledi.

Johnson şu an başka bir düşmanla daha mücadele ediyor; uranyumla zenginleştirilmiş bir el bombasının çıkardığı tozdan kaynaklandığını düşündüğü lenf kanseri....

Bild'in haberine göre Ancak ''Eğer yanımda özel teçhizat bulundurmasaydım düşman araçlarını imha edemez böylece çok daha önce ölmüş olurdum.'' diye ekleyen Johnson kitabında Hemingway'den bir alıntı yapıyor:

''Yeteri kadar uzun süre insan avına çıkanlar ve bundan zevk alanlar bir daha başka hiç bir şeyle ilgilenmezler.''

<< Önceki Haber Bu ölümcül bir rekor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER