Bu toplantıya müdürler giremiyor!

Kimisi not defterini yasakladı, kimisi sandalye ve bilgisayarı...

Bu toplantıya müdürler giremiyor!

Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi durumundaki Japonya'da şirketler, toplantıların verimli ve hızlı sonuçlanması için ilginç yasaklar koyuyor. Bazı şirketler, toplantı salonunda sandalye ve not defterine izin vermezken, bazıları da müdürlerin toplantıya girmesine izin vermiyor. Bazı şirketler ise farklı uygulamalarıyla dikkat çekiyor.

Not defterine yasak

Örneğin otomotiv şirketi Nissan'daki iş toplantılarında not defteri kullanılmıyor. Salonda bulunan beyaz tahta üzerine bir yetkili notlar çıkarıyor. Toplantı sonunda tahtaya çıkarılan notun, fotoğrafı çekilip katılımcılara dağıtılıyor. Ayrıca toplantılara, bölüm müdürlerinin katılmasına da izin verilmiyor. Müdürün katılması halinde çalışanların görüşlerini özgürce ifade edemeyeceği, ayrıca müdürün konudan konuya geçip dikkati dağıtabileceği düşüncesiyle bu fikir uygulama konuldu.

Bilgisayarsız ve sandalyesiz toplantı

Canon şirketindeki uygulamada ise toplantılarda sandalye ve bilgisayar bulundurulmuyor. Bu şekilde toplantılar daha hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Mitsubishi şirketi de toplantıların bir saat içinde sonucu varılmasını talep ediyor.

Hem sağlık, hem toplantı

Japonya'nın ünlü restoran arama servisi Gurunavi'nin toplantıları ise açık havada yapılıyor. İmparator Sarayı'nın etrafında yer alan parkurda yürüyüş yapılırken sorunlar da ele alınıyor. Ayrıca yetkililer, açık havada yapılan toplantılarda çalışanların aklına daha iyi fikirler geldiğine de dikkat çekiyor.

Hatena adlı diğer bir internet firması da bazı toplantılarını, müşteriyle birlikte yapıyor. Kullanıcıların talepleri kısım kısım incelenip sonuca bağlanıyor.
<< Önceki Haber Bu toplantıya müdürler giremiyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER