Çatışmalarda 11 sivil hayatını kaybetti

Ülkenin doğusunda süren çatışmalarda 11 sivil hayatını kaybetti...

Çatışmalarda 11 sivil hayatını kaybetti

Ukrayna ordusu ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında devam eden çatışmalarda Donetsk şehir merkezindeki yerleşim yerleri bombardımanların hedefi olmaya devam ediyor. 

Kentte dün evler, bir kültür merkezi, bir lise ve otomobile isabet eden havan topu mermileri yüzünden aralarında kadınların da olduğu 11 sivil hayatını kaybetti.

Leninski ile Kuibyshevsky kavşağında bulunan 33 nolu lise dün gece saatlerinde çatısına isabet eden top mermileri nedeniyle yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen 5 katlı okul binasının 3 katı kullanılamaz hale geldi. Okul çalışanları ve öğretmenler yangının ardından okulda temizlik çalışmaları başlatarak yangından kurtarılan malzemeleri depolara taşıdılar.

Shevchenka Bulvarı'nda bulunan Gençlik Kültür Merkezi de havan topu mermilerinin hedefi oldu. Kültür merkezinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Merkez tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Tiyatro ve dans gösterilerinin yapıldığı merkezin bodrum katında bulunan müzik aletleri, dekor ve kostümler ile yangından kurtarılan mobilyalar kamyonlara yüklenerek başka bir yere götürüldü.

Kültür merkezinin önünde duran ve havan mermisinin isabet ettiği otomobilde bulunan üç kişi yandı. Otomobilin yandığı bulvar kısmen trafiğe kapatıldı. Donetskliler üç kişiye mezar olan otomobilin üzerine kırmızı güller bıraktı.

İsabet alan evlerde ve yakınlarında bulunan 8 sivilin de hayatını kaybettiği saldırılarda 20'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların Donetsk çevresinde sürdüğü, çatışmalar nedeniyle Donetsk'e giriş çıkışın mümkün olmadığı öğrenildi.

AA
<< Önceki Haber Çatışmalarda 11 sivil hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER