Çinliler korkudan bunu da yaptı

Çinliler okullarda ilginç bir eğitim müfredatı uygulamaya koydu.

Çinliler korkudan bunu da yaptı

Okullarda yaygınlaşan şiddet olayları, Dünyanın değişik bölgelerinde farklı farklı önlemleri gündeme getiriyor. ABD'de Sandy Hook İlköğretim okulunda meydana gelen katliam sonrası okullarda yaygınlaşan paranoya, velileri kurşun geçirmez çanta talep etmeye kadar vardırmış, biz de bunu haber yapmıştık. 

Paranoya o kadar büyüktü ki okullarda öğretmenlerin silahlandırılması bile o günlerde gündeme gelmişti.

Dünyanın farklı bir bölgesinde de benzer bir sorun yaşanıyor. Çin'de geçtiğimiz günlerde ülkeyi ayağa kaldıran bir olay yaşanmış, satırlı bir saldırgan da bir okulu basarak çok sayıda çocuğa zarar vermiş, yine bu da sitemizde haber olarak kendine yer bulmuştu.

Şimdilerde yine Çin'de soruna çare olsun diye farklı teknikler geliştirilmeye çalışılıyor. Öğrencilere kendini savunma üzerine yeni bir eğitim müfredatı hazırlayan Çinliler, bazı okullarda askerlerin de eğitmenlik yaptığı 'kendini savunma teknikleri' adı altında ders programı uygulamaya başladı. 

Çin

Jiangsu şehrindeki Rugao adlı yerleşim biriminde objektiflere yansıyan bu karede 700 öğrencinin bulunduğu okulda 'uygulamalı baltalı saldırgandan korunma' dersi veriliyor.


<< Önceki Haber Çinliler korkudan bunu da yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER