Daily Mail'den Türkiye'yle ilgili çarpıcı iddia

İngiliz Daily Mail gazetesi, görevlilere 10 dolar veren IŞİD militanlarının kolaylıkla sınırdan Suriye’ye geçtiğini iddia etti.

Daily Mail'den Türkiye'yle ilgili çarpıcı iddia

Sınıra kadar giden gazete muhabiri, her gün 20 kişinin “cihada giriş kapısı” adı verilen bu yolla IŞİD’e katıldığını yazdı.

Ame­ri­ka­lı ga­ze­te­ci Ja­mes Fo­le­y’­in ka­fa­sı­nın ke­sen ki­şi­nin İn­gi­liz ol­du­ğu­nun be­lir­len­me­sin­den son­ra Da­ily Ma­il mu­ha­bi­ri Sam Gre­en­hill bu ki­şi­le­rin Su­ri­ye­’ye gi­diş yo­lu­nu araş­tır­dı.

İn­gi­liz­le­r’­in tu­rist gi­bi An­tal­ya­’ya gel­di­ği­ni ya­zan Gre­en­hill, “Bu­ra­dan sı­nı­ra ula­şan ci­hat­çı­lar hiç­bir so­run­la kar­şı­laş­ma­dan sı­nı­rı ge­çi­yor. Gö­rev­li­ler 10 do­la­ra ge­çiş­le­re göz yu­mu­yo­r” id­di­asın­da bu­lun­du.

Gİ­RİŞ ÇI­KIŞ AY­NI YER­DEN

Ha­ber­de sa­de­ce İn­gil­te­re­’den de­ğil Av­ru­pa­’nın tü­mün­den yo­la çı­kan genç­le­rin IŞİ­D’­e ka­tıl­mak için Tür­ki­ye üze­rin­den ge­çiş yap­tı­ğı­nın al­tı çi­zil­di. An­tal­ya üze­rin­den Ha­ta­y’­a ula­şan genç­le­rin “ci­hat yo­lu­” adı ver­dik­le­ri bu gü­zer­gah­tan son­ra ko­lay­lık­la sı­nı­rı aş­tı­ğı­nı be­lirt­ti. Ken­di­si de sı­nı­ra gi­de­rek ge­çiş­le­ri göz­le­yen mu­ha­bir, “Sı­nır­da­ki bu nok­ta­ya ‘ci­ha­da gi­riş ka­pı­sı­’ adı ve­ril­mi­ş” de­di. Su­ri­ye­’de sa­vaş­tık­tan son­ra İn­gil­te­re­’ye dö­nen 250 ka­dar İn­gi­li­z’­in ay­nı yo­lu iz­le­ye­rek ge­ri gel­di­ği­ni ifa­de et­ti.

Sİ­LAH­LAR DA GE­Çİ­YOR

Bugün'ün haberine göre, New York Ti­mes  ga­ze­te­si de baş­ya­zı­sın­da, Tür­ki­ye­’nin IŞİD mi­li­tan­la­rı­nın sı­nır­la­rın­dan geç­me­si­ne ve si­lah ta­şı­ma­sı­na mü­sa­ade et­ti­ği­ni yaz­dı. Ku­veyt, Ka­tar, Suu­di Ara­bis­tan ve Tür­ki­ye­’nin do­lay­lı yol­dan IŞİ­D’­e des­tek ol­mak­la suç­lan­dı­ğı ya­zı­da, “Ör­güt, Ku­veyt ve Ka­ta­r’­da­ki ba­ğış­çı­lar­dan ma­li des­tek al­dı. Suu­di Ara­bis­tan si­lah yağ­dır­dı. Tür­ki­ye de mi­li­tan­ ve si­lah­la­rın sı­nı­rın­dan ge­çi­şi­ne izin ver­di­” id­di­asın­da bu­lun­du.


<< Önceki Haber Daily Mail'den Türkiye'yle ilgili çarpıcı iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER